Al jaren praten we over het uithollen van onze aarde. Het is tijd voor gerichte actie. Als kwartiermakers pakken we onze rol als innovator, ontwikkelaar én uitvoerder. Samen met onze opdrachtgevers gaan we integraal aan de slag om woningen en gebouwen energiezuiniger te maken en daarbij fors te besparen op de exploitatiekosten. Zo wordt duurzaam renoveren een feit!

Nul op de Meter

In een nul-op-de-meter (NOM) woning staat de elektriciteitsmeter aan het eind van het jaar weer op nul. Dat betekent dat het huis over het jaar heen evenveel energie opwekt als gebruikt. Renovatie naar nul-op-de-meter betekent een enorme woningverbetering, met financieel voordeel voor zowel eigenaar als huurder.

De nul-op-de-meter woning is geïntroduceerd door overheidsprogramma de Energiesprong. De woning in één keer energieneutraal maken is een grote investering. Dit kan stapsgewijs. Deze gedachte over het verduurzamen van woningen hebben we in NOM-ready doorontwikkeld.

NOM-ready

Dankzij onze snelle, beproefde en slimme aanpak renoveren we woningen in één keer naar NOM-ready.

Bewoner aan het roer

We helpen bewoners hun energievraag te beperken en gebruik te maken van duurzame energie. De renovatie wordt in korte tijd uitgevoerd plus de bewoner staat aan het roer en kan gewoon in zijn huis blijven gedurende de uitvoering. Onze werkzaamheden worden na elkaar en direct aansluitend gepland.

NOM-ready: compleet verduurzamingspakket

NOM-ready is een snelle, beproefde en slimme manier om in één keer duurzaam te renoveren. Naast Prefab schilrenovatie, renoveren we badkamer | keuken | toilet in één dag met modulaire systemen.

Duurzame buitenschil

De basis van NOM-ready is een prefab pakket slimme schil-elementen die zorgen voor een hoge isolatiewaarde: warm in de winter en langer koel in de zomer. Bewoners en woningcorporatie hebben veel keuzemogelijkheden zoals diverse steensoorten, kleuren, metselwerkverbanden en sierelementen.

Duurzaam binnenpakket

Met ons prefab binnenpakket maken we badkamer, keuken en toilet weer nieuw. Alle elementen worden in een paar dagen op de bouwlocatie gemonteerd. Wisselwoningen zijn daarom niet nodig: bewoners kunnen gewoon thuis blijven!

Communicatie

De partners van NOM-ready begeleiden het complete bewonersproces: van eerste brieven en draagvlak-bijeenkomsten tot en met energie-coaching na de oplevering.

Team

Een speciaal opgeleid team van uitvoerder, bewonersconsulent en energiecoach zorgt dat alle elementen op de juiste manier samenkomen: Mens, Techniek en Energie.

Energetisch renoveren

Onze kritische kijk op de kosten pakt positief uit voor de duurzaamheid van uw gebouwen. Samen werken we aan duurzame onderhoudsoplossingen die uw exploitatiekosten omlaag brengen en hun meerwaarde aan uw klant bewijzen.

Duurzaam is goed voor uw portemonnee

Want duurzaam verbouwen en renoveren gaat niet alleen om de milieuwinst. Ook economisch en maatschappelijk ‘wint’ verduurzamen het vaak van sloop en nieuwbouw. Daarnaast stelt de overheid steeds scherpere eisen als het gaat om verduurzamen van woningen en gebouwen.

Integrale aanpak energetisch renoveren

Maar welke duurzame maatregelen passen bij uw vastgoed? Hoe overtuigt u huurders? En: verdient u de investeringskosten terug? De specialisten van Rendon werken graag samen met u aan een haalbare businesscase. We kijken integraal naar de mogelijkheden en voordelen van energetisch renoveren.

Ervaring telt

Als onderhoudsspecialist hebben we de juiste kennis in huis als het gaat om het doorrekenen van de exploitatie (Total Cost of Ownership) en het opstellen van een duurzaam meerjaren onderhoudsplan. Ervaring telt als het gaat om bewonersparticipatie, voorlichting en betrokkenheid. Ons team van bewonersconsulent, energieconsulent en uitvoerder staat voor klant en techniek.

De heer Koek, woningcorporatie Kleurrijk Wonen: “In eerste instantie was het de bedoeling de houten kozijnen te behandelen om de nieuwe beglazing passend te maken. Op basis van een onderbouwd advies en total cost of ownership toonde Rendon aan dat het financieel aantrekkelijker was én voor minder overlast zorgde als ze de kozijnen zouden vervangen door kunststof kozijnen met dubbele beglazing.”

Vastgoed transformatie

Kansen voor verrassende huisvesting

Leegstand: iedereen stoort zich eraan. In Nederland staan duizenden gebouwen leeg: kantoren, scholen, bedrijfsgebouwen en gebouwen van maatschappelijke instellingen. Veel gebouwen behoren tot de kansloze leegstand: ze zullen niet meer voor hun oorspronkelijke functie worden gebruikt.

Meerwaarde voor people, planet én profit

Bestaande gebouwen krijgen een tweede leven door vastgoedtransformatie. Goede transformatieprojecten hebben een enorme meerwaarde voor people, planet én profit. Met hulp van een versoepelde wet- en regelgeving voor vastgoedtransformaties, werken we samen aan oplossingen voor de overvolle markt voor woningzoekenden. Van advies tot oplevering en onderhoud: dankzij de ontwikkeling in ons vak gaat alle aandacht uit naar klant en techniek. Rendon zorgt voor snelle, efficiënte en slimme bouwprocessen waarbij veel aandacht is voor bewonerswensen, esthetiek, comfort en duurzaamheid.

Referenties duurzaam renoveren
  • Woningbouw
  • Duurzaam renoveren
  • Helmond
  • Woningbouw
  • Duurzaam renoveren
  • Rijswijk
  • Woningbouw
  • Duurzaam Renoveren
  • Hellevoetsluis | Maassluis | Spijkenisse
  • Vastgoed
  • Herbestemming
  • Lelystad