Gebruik ons als kennisbank. Rendon Advies is het onafhankelijke onderzoeksbureau voor bouwkundige inspecties en advies.

Een solide onderbouwing van het ontwerp, ‘hard’ bewijs voor een veilige constructie en het voorkomen van tegenvallers tijdens de exploitatie, zijn veelgestelde vragen. Rendon Advies luistert naar uw zorgen, we zetten uw vragen om in concreet onderzoek en werken samen aan technisch haalbare oplossingen.

Expertise

Onze hoog opgeleide medewerkers voeren technische inspecties en conditiemetingen uit. Onze gestandaardiseerde systemen leggen de conditie van de bouwdelen eenduidig vast. U ontvangt een heldere rapportage met uitgebreid beeldmateriaal.

De expertise van Rendon Advies wordt ingezet bij het achterhalen van de oorzaak als het gaat om gecompliceerde onderhoudsproblemen. Het gaat om zichtbare problemen zoals lekkages en betonrot, maar ook om onzichtbare problemen met betrekking tot de constructie en warmtelekken.

Flatgebouw in hartje Rotterdam weer 100% veilig dankzij oplettendheid Rendon

Samantha Boomaars, beheerder VvE Oldenbarneveltplaats: “Het onderzoek van Rendon liet duidelijk zien dat er bij de bouw te weinig spouwankers per m2 waren geplaatst. Deze onveilige verankering van binnenmuur aan buitenmuur is een zorgelijke ontdekking die we natuurlijk zo snel mogelijk moesten oplossen. Gelukkig dacht Rendon actief mee over passende alternatieven qua budget en veiligheid. Opnieuw plaatsen van spouwankers voor zo’n groot gebouw is namelijk erg arbeidsintensief. Over zowel het advies als de oplossing én uitvoering zijn wij heel erg te spreken.” Lees meer

Onafhankelijke inspectie

Is het ontwerp van uw architect gereed? Gebruik ons als kennisbank. Wij beoordelen of het ontwerp ook constructief uitvoerbaar is. Zo weert u tegenvallers tijdens de uitvoering en ingebruikname van uw vastgoed.

Twijfel over de constructie of staat van uw vastgoed? Neem geen risico en voorkom onverwacht groot onderhoud in de toekomst. Rendon Advies stelt zich nadrukkelijk onafhankelijk op: u kunt vertrouwen op een objectief advies.

Altijd een stap vooruit

Conditiemetingen, technisch onderzoek en uitgebreide inventarisaties zijn de basis voor duurzame meerjaren onderhoudsplannen en beheersystemen. Rendon Advies denkt altijd een stap vooruit. We koppelen ons advies aan beheer en onderhoud van uw vastgoed op middellange- en lange termijn.

Onderzoekstechnieken

De kennis van onze medewerkers versterken we met een breed spectrum aan onderzoekstechnieken en geavanceerde meetapparatuur. Voor het opsporen van bouwkundige en bouwfysische gebreken aan beton, staal, metselwerk en hout gebruiken we bij voorkeur niet-destructieve metingen.

Ons laboratorium is uitgerust met gekalibreerde apparatuur voor het uitvoeren van fysische en mechanische beproevingen zoals de druk- en buigtreksterkte, porositeit en permeabiliteit, vervormingeigenschappen en het chloridegehalte en de alkaliteit van beton.

Referenties onderzoek en advies
  • Commercieel vastgoed
  • Rotterdam
  • Rendon Advies
  • Woningbouw
  • Gevelonderhoud
  • Amsterdam
  • Woningbouw
  • Schilrenovatie
  • Rotterdam
  • Woningbouw
  • R-Brace
  • Hendrik-Ido-Ambacht