Twijfel over de kwaliteit van een betonconstructie? Neem geen risico. Wij achterhalen de oorzaak van (gecompliceerde) gebreken aan constructies van vastgoed.

Graag helpen we met onderzoek en advies.

Onafhankelijk onderzoeksbureau met eigen laboratorium

Met Rendon Advies dragen we de borging van kwaliteit actief uit. Ons team bewaakt het kwaliteitssysteem, stelt project kwaliteitsplannen op en voert metingen en beproevingen op de projecten of in ons laboratorium uit.

We zijn trots op onze specialistische kennis. Rendon Advies werkt als adviesbureau binnen de Rendon Onderhoudsgroep met een eigen laboratorium waar innovatie centraal staat.

“Het onderzoek van Rendon liet duidelijk zien dat er bij de bouw te weinig spouwankers per m2 waren geplaatst. Deze onveilige verankering van binnenmuur aan buitenmuur wilden we natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Gelukkig dacht Rendon actief mee. Lees meer

Onderhoudsproblemen en verduurzamingsvraagstukken

Met onze unieke specialistische technische kennis, bieden we meerwaarde aan klanten. Rendon Advies is een onafhankelijk adviesorgaan dat los staat van de uitvoering. Uiteraard worden alle bouwkundige adviezen op uitvoerbaarheid en financiële haalbaarheid getoetst.

Steeds vaker vragen klanten ons ook voor ontwerp en advies bij onderhouds- en verduurzamingsvraagstukken. Het gaat om zichtbare problemen zoals lekkages en betonrot, maar ook om onzichtbare problemen met betrekking tot de constructie en warmtelekken. Rendon Advies is partner aan de voorkant. We helpen onze klanten om onafhankelijk, deskundig en flexibel in te spelen op de ontwikkelingen in de markt.

De kennis van onze medewerkers versterken we met een breed spectrum aan onderzoekstechnieken en geavanceerde meetapparatuur. Voor het opsporen van bouwkundige en bouwfysische gebreken aan beton, staal, metselwerk en hout gebruiken we bij voorkeur niet-destructieve metingen.

Van oorzaak naar oplossing

De aanpak van Rendon Advies is eenduidig: Eerst onderzoeken we de oorzaak van het probleem door een complete visuele inspectie met metingen en een analyse van de constructie, materialen, tekeningen, berekeningen, bestek en kwaliteitscontroles. De verzamelde gegevens worden vertaald naar een heldere en duidelijke rapportage met een concreet advies over de oplossing.

Vastgoedbeheerders, Verenigingen van Eigenaren, woningbouwverenigingen, onderwijsinstellingen, zorgorganisaties en overheden gebruiken onze expertise bijvoorbeeld voor vochtonderzoek, inspectie van gebouwen en woningen, technisch onderzoek van beton- en metselwerk en als basis voor meerjarenonderhoudsplannen.

  • Onderzoek betonschade monument in Rotterdam
  • Onderzoek daktuin European Patent Office
  • 8 woonlagen 80 appartementen 3 keer Rendon
  • Zorginstelling in Rotterdam kiest R-Brace
  • Van Oldenbarneveltplaats Rotterdam 100% veilig dankzij oplettendheid Rendon
  • Appartementen Victorieplein in hartje Amsterdam weer 100% veilig