Duurzame transformatie voormalig schoolgebouw

duurzaam renoveren, schilrenovatie, Woningbouw en VvE's

In Leiden transformeren we een oud schoolgebouw aan de Toussaintkade tot woningen.

Bouw- en klusrijp maken van terrein

In en rondom de voormalige Nijverheidsschool aan de Toussaintkade in Leiden biedt Steenvlinder kluswoningen en zelfbouwkavels aan. Het terrein en schoolgebouw worden bouw- en klusrijp gemaakt voor de toekomstige bewoners. Dat wil zeggen dat we alle kabels en leidingen (tot aan de kavelgrens) leggen, ervoor zorgen dat elke woning beschikt over een warmelus om gasloos te kunnen wonen, de meterkasten geplaatst zijn, de kozijnen zijn opgeknapt of vervangen en het dak is aangepakt.

Bekijk beelden van de ontwikkelingen op het terrein.

Kluswoning Toussaintkade Leiden

Van een oud klaslokaal tot droomwoning. Dat kan in de oude Nijverheidsschool, midden in Leiden. Met deze woning kan de nieuwe eigenaar zelf aan de slag om er een uniek en eigen thuis van te maken.

Duurzame herbestemming

En wij helpen een handje. We plaatsen nieuwe kozijnen, een nieuwe voordeur, vernieuwen het dak en pakken de gevel aan. Op het dak komen zonnepanelen en via een warmtelus kunnen bewoners hun warmtepomp aansluiten. Dat is duurzaam wonen in een historisch pand aan de rand van hartje binnenstad van Leiden.

Samen met bewoners

Het is bijzonder leuk werken op deze manier. Want terwijl wij aan de slag zijn, lopen ook de toekomstige bewoners van de kluswoningen al rond. Zij zijn bezig om hun appartement verder af te bouwen. Natuurlijk kunnen deze enthousiaste bewoners gebruik maken van onze kennis en helpen we ze bij wat bouwkundige werkzaamheden.