Energetische verbeteringen 61 woningen Uiverlaan Helmond

duurzaam renoveren, Woningbouw en VvE's

Eind oktober start Rendon met de energetische verbeteringen van 61 woningen aan de Uiverlaan en omliggende straten in Helmond. De energetische verbeteringen vinden plaats binnen een samenwerking die in 2018 is gesloten met woningcorporatie Woonpartners.

PROJECT IN BEELD | BEGINSITUATIE

In het kader van energetische- en comfortverbetering voorzien we de woningen van isolatie, ventilatie en vloerverwarming. Doel is om daarbij zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor de bewoners. Daarom informeren we tijdig en zo volledig mogelijk. Voor de tijdelijke opslag van spullen stellen we opslagcontainers beschikbaar.

Isoleren, ventileren, verwarmen

In het verleden was de spouwmuur voorzien van na-isolatie. Echter deze voldoet niet meer aan de huidige normen. Vandaar dat we de spouwmuren navullen met hoogwaardige steenwol.

Voor een gezond klimaat is ventileren zeer belangrijk. In de woningen zijn al ventilatieroosters aanwezig. Bij de woningen waar nog geen mechanische ventilatie is, wordt deze geïnstalleerd. De ventilatie unit heeft een vochtsensor. En in de woonkamer plaatsen we een CO2 melder. Hierdoor kan het mechanische ventilatie systeem zichzelf automatisch regelen. Indien gewenst kan de bewoner de unit handmatig bedienen.

6 werkdagen

De totale duur van de werkzaamheden voor het vervangen van de vloer bedraagt 6 werkdagen. We starten met het verwijderen van de bestaande houten vloer en het opschonen van de kruipruimte. De kruipruimte wordt vervolgens gevuld met Argex korrels en hier worden de vloerverwarmingsslangen op gelegd. Aansluitend wordt de gewapende cementdekvloer aangebracht met droogtijd versneller. Na 4 dagen is de vloer gedroogd en kan de vloerafwerking aangebracht worden.

Onderstaande werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • Na-isoleren spouwmuur met knauf supafill
  • Aanbrengen mechanische ventilatie CO2 gestuurd
  • Vervangen van de houten woonkamervloer door een argex gewapende cementdekvloer inclusief vloerverwarming