Groen, groener, groenst: KPN centralegebouw

Kantoor en commercieel, vastgoedonderhoud

KPN en Rendon; da’s al jaren een prima verbinding. Dit keer kregen we een erg leuke vraag.

In Schiedam staat een centralegebouw op de plek waar bewoners een binnentuin willen realiseren. Wens is om de vormgeving van het gebouw aan te laten sluiten op de nieuwe tuin.

Architectuur

In dit soort situaties kiest KPN ervoor om deze kleine gebouwen onder architectuur vorm te geven. Bijzonder, want het zijn eigenlijk dichte doosjes met een deur en wat roosters.

Vaste partner 19 het atelier architecten verdiept zich in de locatie, de historie en de omgeving. Zij kwamen al vaker met mooie ontwerpen en overtroffen ook deze keer de verwachtingen.

Gedetailleerd metselwerk

Het centralegebouw ligt tussen de nieuwbouw en de heringerichte monumentale gebouwen op het terrein. Het is zichtbaar vanuit de binnentuin en omliggende gebouwen. Een goede reden om veel aandacht te schenken aan zorgvuldig gedetailleerd metselwerk.

Paviljoen

Door de gemetselde penanten krijgt het gebouw het karakter van een paviljoen. De gevelvlakken tussen de penanten en het dak worden groen en sluiten mooi aan bij de (toekomstige) pergola’s in de binnentuin.

In de dakrand metselen we nestkasten. De luchtroosters worden van de tuin afgekeerd om hinder te voorkomen. Zo komt het gebouw als vanzelfsprekend op zijn plek te staan.