Woningen verduurzamen voor Maasdelta

duurzaam renoveren, Woningbouw en VvE's

Met veel plezier werken we al jaren aan het verduurzamen van 6200 woningen van Maasdelta Groep. Dat doen we stapsgewijs en samen met drie ketenpartners.

Deze keer kregen we de vraag om 274 woningen te verduurzamen. Hier dragen wij graag ons steentje aan bij. Het gaat om zes verschillende projecten. Eén van die projecten vindt plaats in drie flats in Maassluis.

Contact met bewoners

Ervaring leert dat het voor bewoners impact geeft, wanneer we in hun woning aan de slag gaan. Daarom zochten we al vroeg contact met ze. We wilden hen goed informeren. Via persoonlijk contact en bewonersbrieven legden we de werkzaamheden uit.

Afstemmen op wensen van bewoners

Vervolgens gingen we aan de slag met de planning. Patrick Heijmans, uitvoerder: “Het maken van de planning was een grote uitdaging. Bij het inplannen van de werkzaamheden wilden we namelijk zoveel mogelijk rekening houden met de wensen van de bewoners. Toen ik van de onderaannemers en de opdrachtgever hoorde dat de mensen tevreden waren, gaf me dat veel voldoening.”

Frisse lucht

In de woningen in Maassluis vervangen we het enkel glas voor HR++ glas. Dat zorgt voor een betere isolatie. Goede isolatie zorgt voor een constante temperatuur en vermindert tocht. Ook plaatsen we CO2-gestuurde ventilatiesystemen op het dak en in de woningen. Deze zorgen voor een gezond binnenklimaat. Daarnaast kost het verwarmen van verse lucht minder energie. Daardoor zijn CO2-gestuurde ventilatiesystemen beter voor het milieu en kostenbesparend voor de bewoners.

Waarom we woningen verduurzamen?

Traditionele woningen zorgen vaak voor een groot deel van de CO2-uitstoot. Dit komt onder meer door het gebruik van fossiele brandstoffen als je de woning verwarmt en koelt. Door te verduurzamen en de woning energie-efficiënt te maken, kunnen we de uitstoot van broeikasgassen verminderen en onze ecologische voetafdruk verkleinen.

Samen voor een duurzame toekomst

Het verduurzamen van woningen voor woningcorporaties en verenigingen van eigenaren (VvE’s) doen we graag samen. Sinds vorig jaar zijn we één van de ketenpartners in OMDUS. Deze holding heeft als doel om haar opdrachtgevers volledig te ontzorgen in de verduurzaming en het onderhoud van vastgoed. Op die manier willen we een leefbare wereld creëren. Nu en voor de generaties na ons.