Van Oldenbarneveltplaats Rotterdam 100% veilig dankzij oplettendheid Rendon

betonrenovatie en -onderhoud, Onderzoek en advies, schilrenovatie, Woningbouw en VvE's

Vereniging van Eigenaren (VvE) Van Oldenbarneveltplaats in hartje Rotterdam vroeg Rendon een gedeelte van de gevel en het voegwerk bij het noodtrappenhuis te vervangen. Tijdens de werkzaamheden ontdekken onze vakmannen een onveilige verankering van binnenmuur aan buitenmuur.

Binnenmuur onveilig verankerd aan buitenmuur

Leo Moret, Rendon Advies: “We adviseerden VvE Oldenbarneveltplaats een onderzoek te starten naar de hoeveelheid en kwaliteit van de spouwankers. Op de 10de, 6de, 3de en 1ste woonlaag verwijderden we plaatselijk het metselwerk zodat we de spouw en spouwankers konden onderzoeken. Onze vermoedens worden door het onderzoek bevestigd. De binnenmuur is onvoldoende veilig verankerd  aan de buitenmuur.”

Instabiele schade

“Het onderzoek toont een tweede instabiele schade die zich steeds verder ontwikkelt als we daar niets aan doen. Aan de kant van de winkelstraat ontdekken we vorst in de muur. Ons advies is om deze gevel volledig te vervangen.”

Eén steiger voor alle werkzaamheden

Omdat Rendon alle disciplines in huis heeft, heeft VvE Van Oldenbarneveltplaats maar één keer de kosten van een systeemsteiger. Zowel voor de originele opdracht, als voor het onderzoek en de werkzaamheden die daar uitvloeien, gebruikt Rendon dezelfde steiger.

Werkzaamheden sluiten naadloos op elkaar aan

Een ander voordeel is dat er geen kennis en informatie verloren gaat. Alle werkzaamheden sluiten naadloos op elkaar aan en de vakmannen van Rendon kunnen onderling snel schakelen. Zo maken we samen dit flatgebouw in hartje Rotterdam weer veilig voor de bewoners en de omgeving.

VvE Oldenbarneveltplaats

JVM beheert de VvE Oldenbarneveltplaats: “Het onderzoek van Rendon liet duidelijk zien dat er bij de bouw te weinig spouwankers per m2 waren geplaatst. Een zorgelijke ontdekking die we natuurlijk zo snel mogelijk wilden oplossen. Gelukkig dacht Rendon actief mee over passende alternatieven qua budget en veiligheid. Opnieuw plaatsen van spouwankers voor zo’n groot gebouw is namelijk erg arbeidsintensief. Over die bereidwilligheid zijn wij heel erg te spreken.”