Onderzoek daktuin European Patent Office

Kantoor en commercieel, Onderzoek en advies, vastgoedonderhoud

Naast het onderzoek van de daktuin bij the New Main, brengen we zonne-lamellen aan bij New Hinge

We onderhouden de panden en opstallen van het European Patent Office (EPO) aan de Patentlaan in Rijswijk. Het EPO beoordeelt Europese patentaanvragen en huisvest zo’n 3.500 vertegenwoordigers uit alle landen van de Europese Gemeenschap.

Al in 2010 koos EPO voor ons als partner voor vastgoedonderhoud (planmatig en service). En op basis van 100% tevredenheid hebben we nu een contract tot minimaal 2025.

EPO vroeg ons om de (prachtige!) daktuin op de parkeergarage van het hoofdgebouw The New Main te onderzoeken. En als je dan in zo’n groene oase terecht komt, is dat een echt cadeautje.

De daktuin

Daklandschappen bieden nieuwe kansen voor de ontwikkeling van de natuur in een stedelijk milieu. Een daktuin kan veel regenwater bergen. De gelijkmatige verdamping voorkomt bovendien hittestress in dicht bebouwde gebieden.

De daktuin is vormgegeven als een nieuw, kunstmatig landschap met dijkjes als zichtbare verhogingen op de betonconstructie. Iedere dijk heeft zijn eigen specifieke beplanting. Zo is er een bijen- en een vlinderdijk. In de valleitjes foerageren vogels en er zijn grote waterpartijen die de dijkjes doorbreken.

Zonne-lamellen New Hinge

Het hoofdgebouw The New Main is een enorme glazen schijf van 156 meter lang, 107 meter hoog en 25 meter diep. Vanuit de entreehal kan men naar the New Hinge, een gebouw met o.a. hoorzittingskamers en een restaurant. Het interieur van the New Hinge is rijkelijk voorzien van groen. Voor New Hinge ontvingen we een opdracht voor het leveren en aanbrengen van zonne-lamellen op de buitengevel.