Succesverhalen over circulair renoveren

We zijn trots op de stappen die we maken als het gaat over circulair renoveren. In dit artikel vertellen we er graag meer over aan de hand van sprekende voorbeelden en best practices.

Wij kiezen voor circulair ondernemen met het bekende 9R-raamwerk. De 9 R’en zijn een praktisch handvat en helpen bij het maken van weloverwogen keuzes. Lees hier verder over 9R >>

Reduce (R2) van houtgebruik door het toepassen van de InfinityRepair techniek voor houtrot.

Deze werkwijze zorgt voor minimaal materiaalgebruik doordat het kozijn digitaal wordt ingemeten en alleen de deelvervanging geproduceerd wordt. Via de Rendon Academy volgen onze vakmensen de opleiding van InfinityRepair. Daardoor hebben zij deze techniek uitstekend in de vingers. Daarnaast zijn we enorm trots op onze samenwerking met InfinityRepair, want dit bedrijf is uitgeroepen tot meest duurzame ondernemer van 2021!

Reduce (R2) van het energieverbruik van onze klant.

Door energetisch renoveren dragen wij via onze projecten meer dan een steentje bij aan de circulaire economie. Met het isoleren van gevels, vloeren en daken in combinatie met energieopwekking en het stimuleren van groen gedrag, helpt Rendon iedere dag mee aan CO2-reductie. In 2021 isoleerden we 400 daken voor Maasdelta én plantten we 300 bomen in Limburg om het totale project CO2-neutraal te maken.

Reuse (R3) van vrijgekomen materiaal.

Door samen met onze klant kritisch te kijken naar de mogelijkheden voor hergebruik, komen we steeds vaker tot reuse van vrijgekomen materiaal. Denk bijvoorbeeld aan sanitair, deuren, planchetten, spiegels en fonteintjes. En we zijn blij dat we steeds meer producten aan dit rijtje kunnen toevoegen. Bij projecten voor Vidomes, Mooiland en het Summa College laten we volop zien dat hergebruik mogelijk is.

Remanufacture (R6) is een mooi voorbeeld van hoe eenvoudig circulair ondernemen kan zijn.

Dit doen we al lange tijd. Denk aan het vakkundig afkrabben van glaslatten bij het vervangen van ruiten. Hierdoor kunnen de latten direct worden hergebruikt. Onze medewerkers erkennen niet alleen het belang van de circulaire economie, maar herkennen ook terplekke wanneer circulair werken mogelijk is. Hier zijn we natuurlijk trots op!

Repurpose (R7).

Samen met onze klant KPN Venlo realiseren we repurpose van pannen, panlatten en houten dakbeschot voor herstel van bestaande gaten in het dak. Want waarom puin afvoeren als we dit direct nuttig kunnen inzetten op dezelfde locatie? Hiermee besparen we niet alleen materiaal, maar ook transport, energie, afval én kosten.

Recycle (R8).

Door afspraken te maken met onze leveranciers zorgen we dat grondstoffen zo snel mogelijk op de juiste plek belanden en daardoor hun waarde behouden. Zo sluiten we de kringloop door oud tapijt te laten ophalen door tapijtproducent Tarkett en keukens door keukenproducent Keller.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw vastgoed? Of zin in een vrijblijvende creatieve kennissessie? Neem dan contact op met onze duurzaamheidsconsultant.