Bomen geplant = CO2 gecompenseerd

Voor woningcorporatie Maasdelta hebben we 64 woningen verduurzaamd. Deze woningen zijn van een C label naar een B label gegaan. Hiervoor is een CO2 gestuurde mechanische ventilatie geplaatst en is de dakisolatie vervangen.

Het bijzondere aan dit project is dat wij naast het verduurzamen van de woningen ook onze werkzaamheden verduurzaamden. Samen met Oranjedak, partner voor de dakisolatie, besloten we om onze werkzaamheden te compenseren door bomen te planten.

Want als bouwpartner dragen we graag een extra steentje bij aan duurzame projecten. We rekenden uit hoeveel CO2 er vrijkwam bij het werk aan de daken. Dat getal is omgerekend naar een aantal bomen. Samen met Maasdelta, Oranjedak en Treesforall maar liefst 300 bomen geplant.

Verduurzamen woningen Akkers

De geplaatste mechanische ventilatie helpt de luchtkwaliteit in de woningen goed te houden. Als de Co2 gehalte in een woning hoger wordt (doordat er bijvoorbeeld bezoek is) gaat de mechanische ventilatie harder werken en meer lucht verversen. Daarnaast zorgt de ventilatie ervoor dat er minder vocht in een woning blijft hangen. De CV ketel hoeft dan minder hard te stoken om de woning op temperatuur te krijgen. Een betere dakisolatie zorgt ervoor dat de woning de warmte beter vasthoudt. Dit alles geeft een comfortabel binnenklimaat. En dat voor lagere energiekosten.

Bomen planten

Bomen zijn onmisbaar voor al het leven op aarde. Ze geven ons zuurstof, schone lucht, voedsel, bescherming, verkoeling en water. Bossen zijn belangrijk voor de biodiversiteit en bieden een leefomgeving voor ontelbaar veel planten en dieren. En bomen spelen een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering. Daarom plant Trees for All bomen voor het leven. Meer weten? Kijk op treesforall.nl.

Lees meer over onze duurzame ambitie 

We planten ook bomen om onze eigen CO2-uitstoot te compenseren. Lees over het cadeau van 136 bomen aan onze collega’s.