Schilderwerk en gevelonderhoud voor Mooiland (RGS)

schilderwerken, schilrenovatie, Woningbouw en VvE's

Vandaag zijn onze schilders in Groesbeek. Zij werken aan planmatig schilderwerk en gevelonderhoud voor Mooiland.

Een aantal jaren geleden koos woningcorporatie Mooiland bewust voor Resultaat Gericht Samenwerken (RGS). Drie partners bundelden hun krachten: Rendon, Van der Meijs en Hendriks.

Samen met Mooiland werken zij – met veel plezier – aan een betaalbaar, kwalitatief goed en duurzaam thuis voor 50.000 bewoners in meer dan 22.000 woningen, verspreid over Noordoost-Brabant.

De samenwerking verloopt goed, zowel voor de partners als voor de bewoners. Want we scoorden maar liefst een 8,1 voor bewonerstevredenheid. En daar zijn we hartstikke trots op!

23 woningen in Groesbeek

Vandaag zijn onze schilders in Groesbeek. Zij werken aan planmatig schilder- en gevelonderhoud van 23 woningen. Elke woning wordt beoordeeld volgens een vaste methodiek.

Afhankelijk van de staat van de gevel en het schilderwerk herstellen we houten delen, repareren scheuren, verbindingen en houtrot. We schilderen de kozijnen en de houten betimmering en plaatsen meteen HR++ isolatieglas.

We mogen er iets moois van maken!

Dave Willems, voorman: “Het is een heel mooi project, zowel voor ons als voor de bewoners. Het schilderwerk was hoog nodig, dus elke bewoner ziet enorm veel verschil. We gronden eerst het kale hout. Vervolgens gronden we alle houten delen. We vervangen het kitwerk, zorgen voor de nodige reparaties en vervangen het glas. Tot slot wordt alles netjes afgelakt.”

“We hebben een warm welkom gekregen en het contact met bewoners verloopt zo leuk! De mensen zien dat wij het anders doen en dat kwaliteit enorm belangrijk is voor ons. Alle deuren gaan open en dat maakt het werk voor ons ook dankbaar: we mogen er echt iets moois van maken.”

Super tevreden bewoners én opdrachtgever

“Dat de bewoners zo tevreden zijn, zien we ook terug in de klanttevredenheidsonderzoeken”, vertelt Dave. “We krijgen de hoogste scores, da’s toch prachtig. Ook Mooiland zelf is heel tevreden. Zij komen regelmatig langs op het project en zijn geïnteresseerd in ons werk.”

Repair Care voor duurzaam houtherstel

Dankzij een slimme aanpak is er minder overlast omdat onderhoud en verduurzaming gecombineerd worden. Daarnaast zetten we onze specialistische techniek voor houtrotreparatie in: Repair Care.

Want bij duurzaam houtherstel zijn het gebruik van kwaliteitsproducten en de inzet van vakmanschap onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Dankzij deze techniek zetten we in op langdurig herstel

Onze mensen zijn gecertificeerd als Repair Care Systeem Professionals; de hoogste individuele erkenning van vakmanschap.

Resultaat Gericht Samenwerken

Resultaat Gericht Samenwerken kennen we uit de teamsport en werd voor het eerst toegepast in het schildersvak. De afgelopen jaren zorgt RGS ook voor doorbraken bij totale renovaties en groot onderhoud van vastgoed: Van het verduurzamen van de complete buitenschil tot nieuwe badkamers, keukens en installaties. Lees meer over de waarde van RGS >>

Roy van den Berk, projectleider van Mooiland: “Mooi dat onze wensen voor een hogere bewonerstevredenheid en meer kwaliteit van het werk dankzij RGS ook uitkomen. Aan de start van zo’n overeenkomst is het altijd even aftasten: verloopt de samenwerking goed? Nu zou ik geen andere aanpak meer willen.” Lees meer over RGS voor Mooiland >>