84 appartementen energetisch verduurzamen in Veenendaal

duurzaam renoveren, schilderwerken, Woningbouw en VvE's

In Veenendaal verduurzamen we een appartementencomplex. Omdat de 84 woningen bewoond blijven, zijn een goede voorbereiding en bewonerscommunicatie extra belangrijk.

Alle disciplines versterken elkaar

In dit project versterken onze disciplines schilrenovatie, betonrenovatie en schildertechniek elkaar. We repareren en isoleren de gevels en het dak, brengen een CO2-gestuurde ventilatie aan, saneren asbest, vervangen balkondeuren, draairamen en beglazing. We behouden de bestaande houten kozijnen en nemen deze flink onder handen om vervolgens het complex jarenlang te laten schitteren met professioneel buitenschilderwerk.

Betrekken van bewoners

Vanaf de start betrekken we alle bewoners en nemen we ze stap voor stap mee. Want acht maanden bezig zijn in en rondom een woning, dat heeft impact. Om de bewoners goed te informeren, zoeken we al vroeg contact met ze.

We starten met een bewonersavond. Hier leggen we de werkzaamheden uit en beantwoorden we vragen die bewoners hebben. Om alles wat die avond besproken is nog eens terug te lezen, ontvangen alle bewoners na afloop een brief in de brievenbus met alle informatie over het project.

Transparante communicatie

Tijdens de uitvoering worden bewoners op de hoogte gehouden via een appgroep. En op het informatiebord in de entreehal hangt een planning. Voordat we asbest saneren, plakken we aankondigingsbrieven op de galerijdeuren van die verdieping. Zo zorgen we dat de bewoners goed voorbereid zijn.

Energetisch verduurzamen doen we samen

Het verduurzamen van het complex doen we samen met Partner in Verduurzamen. Partner in Verduurzamen (PiV) is een samenwerking van vier landelijke partners. Daar is Rendon er één van. Het doel van PiV is VvE’s in Nederland van a tot z helpen bij het verduurzamen van hun gebouwen. En om dit als één team van betrokken adviseurs, procesbegeleiders en bouwpartners te doen.

Meer weten?

Meer weten over hoe we samenwerken aan het duurzaam renoveren van woningen? Klik hier. Meer weten over onze aanpak? Neem contact op voor een goed gesprek. Of bekijk de andere projecten waar we trots op zijn.