Interieurverbouwing van TOPdesk Delft

interieurverbouwing, Kantoor en commercieel

Architecten- en projectmanagementbureau Refitters koos Rendon als partner voor de interne verbouwing van het kantoor De Rode Haan aan de Westlandseweg in Delft. Dit gebouw ligt aan de rand van het historische stadscentrum op loopafstand van het NS Station Delft en biedt 350 medewerkers van TOPdesk een inspirerende werkruimte.

Een jaar geleden was het een fantasieloos kantoor van het UWV en de Gemeente Delft. Voor de 350 medewerkers van TOPdesk Nederland renoveert Refitters met Rendon dit gebouw tot een energieke en huiselijke werkruimte.

Van kernwaarden tot design

Software- en consultancybedrijf TOPdesk gaf architecten- en projectmanagementbureau Refitters de opdracht voor de transformatie. Mariette van Ess, projectleider Refitters: “5.175 m² kantoorruimte, zonder plan. Onze interieurarchitect Suzanna van der Meer ontwierp aan de hand van de kernwaarden en huisstijlkleur van TOPdesk een dynamisch, nieuw interieur. Bijzonder aan het project was dat elke medewerker van TOPdesk inspraak kreeg op het design.”

Goede ervaringen met Rendon

Mariette: “Wij zochten betrouwbare partners voor het plaatsen van de houten kozijnen, metal stud plafonds en –muren en 2.000m2 schilderwerk. Vanwege de grootte van het project, is het fijn om het aantal aannemers te beperken. Rendon kende ik als multifunctionele aannemer vanuit mijn functie bij mijn vorige werkgever. Daar was ik al tevreden over de dienstverlening en de nette uitvoering van Rendon.”

PROJECT IN BEELD

Open cultuur, open inrichting

Het volledige is interieur verwijderd. De vakmannen verwijderden zelfs een gedeelte van de vloer voor een podiumtrap. Deze zorgt voor een verbinding van de 3 werkplekverdiepingen.

De verdiepingen zijn ingericht met verschillende open ruimten. Tussen de bureaus zijn er nisjes, glazen vergaderruimtes en relaxruimtes. Om tot goede ideeën te komen, is het belangrijk dat medewerkers hun hoofd leeg maken en ontspannen. De Wii, voetbaltafel en dartbord komen daarbij goed van pas. Deze indeling weerspiegelt TOPdesk als open organisatie.

Bij een innovatief bedrijf ontstaan er veel ideeën. Om alle ideeën te bundelen, is gekozen voor stijlvolle pagboards aan het eind van de bureaus. Ook zijn er muren gemaakt met transparante whiteboard lak. Als warme tegenhanger zijn er houten kozijnen geplaatst.

Presteren in korte tijd

“Omdat de grote verbouwing op het laatste moment toch vergunningen vereiste, werd de uitvoeringstijd krapper”, vertelt Mariette. “De verhuisdatum van TOPdesk stond vast, 8 verhuiscontainers stonden al klaar. Het risico is dat leveranciers hun hakken in het zand zetten en naar elkaar gaan wijzen. Rendon valt op door het grote verantwoordelijkheidsgevoel. Het is één multidisciplinaire partij die met ons meedenkt. Rendon realiseerde de werkzaamheden binnen 10 weken. Dat is echt een prestatie voor zo’n grote oppervlakte!”

Meedenken

Mariette is ontzettend tevreden over het proces en het eindresultaat. “Bij elke interne verbouwing verandert de planning wel eens. Voor ons was het belangrijk dat de werkelijkheid klopte met het design en de vereiste brandveiligheid. Rendon dacht actief mee over veiligheidsaspecten en pakte veranderingen snel op om zo onze deadline te behalen. Na de deadline handelde de projectleider van Rendon het meerwerk netjes af met de contactpersoon bij TOPdesk. Ook daar hoefden wij niet tussen te zitten. Rendon gaf ons het gevoel dat we vinger aan de pols hielden, zonder dat we ons direct met de uitvoerende werkzaamheden bezig hielden. Alles werd super geregeld met onze opdrachtgever!”