228 dakkapellen vervangen in Spijkenisse

duurzaam renoveren, Woningbouw en VvE's

In Spijkenisse vernieuwden we 228 dakkapellen van 115 woningen van Maasdelta Groep. Het is het eerste project waarbij we in één serie zoveel dakkapellen vervingen. Tijdens onze werkzaamheden bleven alle bewoners gewoon in hun woning.

Prefab dakkapellen voor minder overlast

“Veel bewoners vertelden me dat het vervangen van hun dakkapel vlot en zonder problemen verliep. Dat vonden ze erg fijn”, vertelt Ron van der Tol, projectcoördinator. De dakkapellen werden van tevoren in een fabriek gemaakt en kant-en-klaar geleverd. Ron: “Daardoor konden we ze sneller op de woning plaatsen. Dit gebeurde vaak binnen een dag en zorgde voor minder overlast voor de bewoners.”

 

Afstemmen van de planning

En dat is fijn, want zo’n project heeft vaak best wat impact op de bewoners. Ze moeten namelijk thuis zijn wanneer we de dakkapel of dakkapellen komen vervangen. Door goede communicatie via brieven en persoonlijke begeleiding, namen we de bewoners mee in onze werkzaamheden. Ook hielden we zo veel mogelijk rekening met de planning van de bewoners bij het maken van onze eigen planning.

Waterschade voorkomen

Samen met Maasdelta hebben we goed nagedacht over het ontwerp van de nieuwe dakkapellen. Onder de oude dakkapel zat namelijk een goot die moeilijk bereikbaar was. Ophopend vuil (door afgevallen bladeren en takjes) zorgde ervoor dat regenwater niet goed wegstroomde, met als gevolg: waterschade en zelfs lekkages.

 

Minder onderhoud

Daarom kozen we nu voor dakkapellen zonder goot onder de dakkapel. De prefab dakkapellen hebben een loodslab die over de dakpannen heen ligt. Via de dakpan wordt het water direct naar de dakgoot afgevoerd. Dit scheelt in het onderhoud en voorkomt dat vuil onder de dakkapel blijft liggen.

Waarom het zo belangrijk is om je dakgoot schoon en bladvrij te houden? Lees het hier.

Werken voor Maasdelta Groep

Met veel plezier werken we al jaren aan het verduurzamen van de woningen van Maasdelta Groep. Dat doen we stapsgewijs en samen met drie ketenpartners. Naast het project in Spijkenisse, werken we dit jaar aan vijf andere projecten. Eén daarvan is in Maassluis.