Flinke verduurzaming van 17 woningen

Samen met 3 ketenpartners werken wij aan een prachtig energieproject voor Maasdelta. Maar liefst 6.200 woningen worden verduurzaamd.

Al voordat dit energieproject van start ging, werkten we als vaste partner van Maasdelta aan het verduurzamen van woningen. In 2012 verbeterden we enkele complexen in Spijkenisse en Maassluis. Het project ging alleen door als minstens 70% van de bewoners mee wilde doen.

Dat percentage werd ruimschoots gehaald. Toch waren er ook bewoners die kozen om toen niet mee te doen.

Verduurzamen bij verhuizing

Omdat Maasdelta de woningen toch graag wil verduurzamen, kiezen we ervoor om individuele woningen energetisch te verbeteren op het moment dat de woning leeg komt te staan door het vertrek van de betreffende bewoner.

De afgelopen jaren hebben we op deze manier regelmatig woningen aangepakt en nu kwam er ineens een grotere opdracht van 17 woningen voorbij.

7 woningen in Spijkenisse

In Spijkenisse gaan we aan de slag bij 7 woningen. We brengen vraaggestuurde ventilatieroosters, isolatieglas en tochtweringen aan. Ook zorgen we voor een vraaggestuurd CO2 ventilatiesysteem, afwerking van de ventilatiekokers, een cv-ketel, een ventilatierooster in de douchedeur, Tonzonfolie achter de radiatoren en spouwisolatie. Tot slot herstellen we de gevel en hydrofoberen het metselwerk.

11 woningen in Maassluis

Voor de 11 woningen in Maassluis isoleren we de zolders van de hellende daken aan de binnenzijde naar de vereiste isolatie-eis van Rc 4,5. We zorgen ook voor kierdichtingen van de knieschotten, isolatie van de cv-leidingen en doorvoeren en de benodigde aftimmering.