5000ste woning Maasdelta energetisch verbeterd

In Maassluis is aan het Willem Pijperplein de 5000ste huurwoning van Maasdelta voorzien van energiebesparende maatregelen.

Op 1 december 2021 feliciteerde directeur Vastgoed Sander Verschoor bewoners, de heer en mevrouw De Jong, met een taart. Ook bedankte hij de vier ketenparteners: Rendon Onderhoudsgroep, Hoogvliet Totaalonderhoud, Smits Vastgoedzorg en Van Lochem Totaalonderhoud.

Sander Verschoor: “Wij zijn trots dat we met elkaar al 5000 huurwoningen energiezuiniger hebben gemaakt. De woningen zijn comfortabeler. De bewoners betalen geen huurverhoging voor deze maatregelen en tegelijkertijd zijn de woonlasten voor onze huurders lager. Dat is belangrijk in deze tijd waarin de energieprijzen sterk stijgen.”

Maasdelta biedt huurders energiebesparende maatregelen

Maasdelta koos voor een samenwerking met vier onderhoudsbedrijven die de verduurzamingsmaatregelen uitvoeren. Zij doen dit vanaf 2010 in combinatie met het geplande onderhoud aan de woongebouwen.

Hierdoor werd de doorlooptijd per woning en de voorbereiding van het energieproject korter. Lees meer het energieproject 2018-2025.

Verwacht: 9.200 woningen verduurzaamd eind 2024

Het doel is om het gemiddelde energielabel van de woningen van Maasdelta in Maassluis, Spijkenisse en Hellevoetsluis te verbeteren naar een label B. Om dit te bereiken worden maatregelen toegepast zoals: dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie, aanpassingen in cv-installaties en mechanische ventilatie en het aanbrengen van HR++ glas.

Samen met de onderhoudsbedrijven volgt Maasdelta de innovaties op het gebied van verduurzaming en past deze in de komende jaren waar mogelijk toe.

En wij zijn natuurlijk hartstikke trots op deze fijne samenwerking. Met veel plezier gaan we aan de slag met de energetische verduurzaming van de volgende 4.000 woningen.