Energetisch verduurzamen? Dat doen we samen!

Daarom zetten we heel bewust in op samen energetisch verduurzamen. We zijn trots op de jarenlange, hechte samenwerking met een aantal woningbouwcorporaties zoals Maasdelta Groep in Spijkenisse en Woonpartners in Helmond.

Maasdelta Groep: woningcorporatie in Spijkenisse

De duurzame relatie tussen Maasdelta Groep en Rendon bestaat al tientallen jaren. Maasdelta Groep is een middelgrote woningcorporatie met verhuureenheden in onder andere Maasssluis, Hellevoetsluis en Spijkenisse. Het hoofdkantoor is gevestigd in Spijkenisse en de 170 medewerkers verzorgen de verhuur van 16.500 woningen en bedrijfspanden. Zij zetten zich in voor voldoende duurzame en betaalbare woningen.

Energetisch renoveren 6.000 woningen

Begin 2018 tekenden de directies van Maasdelta Groep en Rendon Onderhoudsgroep een contract met een looptijd van zeven jaar voor Energetisch Renoveren van ongeveer 6.000 woningen. Samen met drie andere partners verduurzamen we de woningen naar minstens energielabel B.

Naast isoleren van gevels, vloeren, daken en het aanpakken van de mechanische ventilatie, helpen we ook bij onderhoud, zoals betonherstel of bouwkundige verbeteringen. Lees meer over energetisch renoveren voor Maasdelta Groep.

Woonpartners: woningbouwvereniging in Helmond

Woonpartners koos voor een uitvraag voor het verduurzamingsprogramma van 2018-2020. Na een strenge selectieprocedure kwamen we als best beoordeelde partner uit de bus. Samen met drie ketenpartners gingen we aan de slag met de energetische verbetering van 2.400 woningen over een periode van drie jaar.

Ketensamenwerking

Woonpartners koos ervoor om de regisserende rol bij de ketenpartners te leggen. Samen zijn we verantwoordelijk voor het voortraject, de uitwerking, deelname van de bewoners, uitvoering en nazorg. (In tegenstelling tot het traditionele werken waarbij we een bestek en tekeningen ontvangen en de opdrachtgever een actieve rol speelt in het project.) Een enorm fijne opdracht omdat we onze kennis en kunde maximaal kunnen inzetten.

Ketensamenwerking start met elkaar leren kennen en veel overleg met partners en opdrachtgever. Na de uitvoering van de eerste projecten waren alle verwachtingen duidelijk. De samenwerking was geoptimaliseerd en werd goed beoordeeld door Woonpartners.

Op dit moment is ons laatste project vanuit het energiecontract in uitvoering. Lees meer over energetisch verduurzamen en de energetische dakrenovatie voor Woonpartners.