Veilige balkons in Hendrik-Ido-Ambacht

betonrenovatie en -onderhoud, Woningbouw en VvE

Gezellig avondeten in de zon of de was ophangen op je balkon. In Hendrik-Ido-Ambacht zat dat er niet meer in. Huurder van woningcorporatie Rhiant mochten niet meer op hun onveilige balkon- en galerijvloer komen omdat de wapening van het beton onvoldoende veilig was. Gelukkig brachten onze betonspecialisten daar snel verandering in!

PROJECT IN BEELD

R-Brace

Door de galerijvloeren direct te stempelen kunnen de bewoners gewoon gebruik blijven maken van de galerijvloeren. Uit onze technische keuring blijkt dat niet elk deel van de galerij onvoldoende veilig is. Dankzij de gecertificeerde R-Brace techniek zit het werk van onze betonspecialisten alleen in de delen van de galerij die niet door de strenge keuring komen en laten ze de veilige delen met rust. Zo realiseren we snel weer een veilige situatie voor de bewoners zonder groot, ingrijpend en duur project!

duurzaam renoveren, vastgoed onderhoud, schilrenovatie, schilderwerken, beton renovatie onderhoud en Renovatie Rendon Rémon Breur, betonspecialist: “Met onze R-Brace helpen we de bestaande wapening en brengen de veiligheid snel terug op het wettelijke niveau.”

Dakconstructie

Tijdens het herstellen van de galerij- en balkonvloeren vermoeden onze betonspecialisten dat de bestaande dakconstructie van vier flats niet in orde is. Rendon heeft een eigen adviesbureau met de juiste expertise op dat gebied. Uit het onderzoek van Rendon Advies blijkt inderdaad dat de dakvloeren de trekkracht van het gebouw niet aankunnen. Met een proef testen we de voorgestelde oplossing op maat. Deze oplossing wordt ook getest door een onafhankelijk adviesbureau en de opdrachtgever is 100% overtuigd.

Oplossing op maat

Met lamellen van koolstofvezel versterken we de bestaande dakconstructie. Dankzij deze oplossing op maat is het niet nodig om het hele dak te vervangen. Dat levert de woningcorporatie een flinke besparing op én een heleboel minder overlast voor alle bewoners.

Opdrachtgever:  Woningcorporatie Rhiant (De Kwaatsteniet)
Vraag: constructief herstellen van de galerij- en balkonvloeren en dakvloeren
Oppervlakte: over een lengte van 1500 meter brachten we R-braces met een nieuwe vloercoating aan. De dakconstructie telt 800 meter koolstoflamellen.
Duur: 35 weken

Meer weten over betonherstel? Bij onze dienst betonrenovatie en betononderhoud vind je meer over het repareren en beschermen van beton.