Verbouwing van 1400 m2 winkeloppervlak in hartje Rotterdam

brandveiligheid, interieurverbouwing, Kantoor en commercieel

De verbouwing van een winkelpand vraagt nogal wat voorbereiding. En als het gebouw in het hart van Rotterdam ligt, komt daar nog een extra logistieke uitdaging bij.

Wesley Heezen, uitvoerder: “De locatie is gaaf, maar ook een uitdaging. We moeten bijvoorbeeld zorgen dat alle transport voor tien uur in de ochtend geregeld is.”

Onze opdrachtgever is eigenaar van het winkelgebouw Lijnbaan 132 in Rotterdam. Dit gebouw staat aan de voet van de bekende Lijnbaan. Deze verkeersvrije winkelstraat huisvest alle grote merken en heeft aan twee zijdes winkels.

Voor het verhuur gereed maken van deze prachtige winkelruimte, was een grootschalige verbouwing noodzakelijk. Onze vakmensen zorgen voor de voorbereiding, demontage en behoud van installaties, bouwkundige en brandwerende voorzieningen en de casco oplevering van het pand.

Voorbereiding tot leegsloop

Door vooraf alles tot op detail door te spreken en voor te bereiden, voorkomen we verrassingen tijdens de uitvoering. Het Rendon-team en de opdrachtgever namen de lead bij de verbouwing.

Samen met de opdrachtgever, de constructeur en alle betrokken partners maakten we een plan voor gecontroleerde leegsloop. Daarbij is extra aandacht voor de veiligheid van onze mensen, de gebruikers van omliggende panden, het winkelend publiek, venstertijden voor aan- en afvoer van materialen en uiteraard de strakke planning (2 maanden!) met het oog op de komst van de nieuwe huurder.

Wesley: “De vakmensen vinden het hartstikke leuk om op deze locatie te werken. Het is lekker druk en er zijn constant mensen om je heen. In de pauzes genieten ze van de drukte. Andersom staan we tijdens ons werk mooi in de kijker van het winkelend publiek. Zij kunnen precies zien wat we aan het doen zijn.”

Behoud van bestaande installaties

We starten met het afsluiten van de stroom en het loskoppelen van de bestaande installaties, zoals de lift, ventilatie, luchtbehandelingskast, rookmelders en sprinklers. Doel is om de installaties te behouden voor de nieuwe huurder. Omdat de winkelruimte compleet opnieuw wordt ingedeeld, zijn er wel aanpassingen nodig.

Van twee naar één

Op dit moment zijn er twee roltrappen. Eén van de roltrappen wordt vervangen door een vaste trap. De roltrap die behouden blijft, wordt zorgvuldig afgedekt en ingepakt.

In de vloer van de eerste verdieping komt een extra sparing voor de nieuwe vaste trap. Ook brengen we een staalconstructie met brandvertragende bekleding aan.

Staalplaat betonvloer van Nederlandse bodem

Andersom moeten de sparingen van de oude roltrap op de begane grond en eerste verdieping juist dichtgemaakt worden. Daarvoor gebruiken we een systeem van Nederlandse bodem: het ComFlor-systeem. Deze staalplaat-betonvloeren zijn makkelijk en snel toepasbaar. Dat is een extra plus bij het halen van de planning.

Wesley: “Onze opdrachtgever is erg betrokken en dat is fijn. Ze komen regelmatig kijken, maken een ronde en stellen vragen. Loopt iets anders dan gepland, dan hebben we meteen contact en denken ze met ons mee. Voor ons is het ook belangrijk om eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen.”

Een andere vloer

De witte tegelvloer op de begane grond en eerste verdieping was niet naar wens van de nieuwe huurder. De bestaande zandcement dekvloer is door ons geëgaliseerd zodat beide verdiepingsvloeren mooi vlak zijn voor een nieuwe vloer die past bij de wensen van de nieuwe huurder. Uiteraard worden alle nieuwe voorzieningen keurig afgewerkt.

Transformatie, renovatie of duurzame verbouwing?

Met veel plezier verbouwen we dit winkelpand voor onze opdrachtgevers a.s.r. real estate en projectmanagement FiMek estate B.V. Onze medewerkers begrijpen het belang van een vlotte uitvoering. We hebben een scherp oog voor kosten en kwaliteit, kiezen voor een lean planning en besteden extra aandacht aan veiligheid en het voorkomen van overlast. Meer weten? Laten we kennismaken!