Super tevreden bewoners seniorencomplex Eindhoven

schilderwerken, Woningbouw en VvE's

“Alles is 500% geweldig verlopen. Wat een leuke, vriendelijke mensen!”

Rendon renoveert: die fledermaus bouw Eindhoven in Beeld foto Zeventien jaar na de oplevering van seniorencomplex “Die Fledermaus” zijn de galerij en balkons van het gebouw aan onderhoud toe. Het gebouw aan de Weisshorn in de Eindhovense wijk ‘Driehoeksbos’ is in 2001 opgeleverd en telt negen verdiepingen. Eigenaar is woningcorporatie Woonbedrijf. Woonbedrijf vroeg Rendon om de ijzeren balkonhekken te schilderen en de galerijvloeren te coaten.

Betrekken van bewoners zorgt voor tevreden huurders

Samen met Woonbedrijf maakten we een plan. Het doel was om de werkzaamheden uit te voeren met zo min mogelijk overlast voor de bewoners. We organiseerden twee bewonersmiddagen voor de bewoners. Met hulp van veel beeldmateriaal legden we precies uit wat de bewoners konden verwachten. Er was ruimte om zorgen te uiten en bewoners konden rustig hun vragen stellen.

Daarnaast hielden we bewoners op de hoogte via het informatiebord in de entreehal van het complex. Onze bewonersconsulent was tijdens de uitvoering beschikbaar om eventuele vragen te beantwoorden.

project in beeld

Deze (bewezen) aanpak zorgt voor een grotere betrokkenheid van bewoners en begrip tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. En daarmee voor meer tevreden huurders.

Paula die Fledermaus

Paula de Leeuw, bewoner  van Die Fledermaus: “Rendon heeft alles perfect voorbereid. Wij waren altijd goed op de hoogte van de werkzaamheden. En het personeel is ook zo vriendelijk en behulpzaam.”

Project in Beeld

Zo min mogelijk door de woning lopen

Ons doel: Zo min mogelijk door de woningen lopen. Daarom demonteerden we de panelen tussen de  balkonhekken van buitenaf met een hoogwerker. Voor de veiligheid plaatsten we noodpanelen. Met deze noodpanelen kunnen bewoners gewoon op hun balkon lopen.

Nelly Kanters: “Ik vind dat het hartstikke goed is gegaan, helemaal geen ongemakken. Bewonersmiddag was duidelijk. De schilders zijn hartstikke vriendelijk en behulpzaam. Mijn bloemen stonden nog op zijn plaatst, ze boden om te helpen en ze waren erg geduldig. Ze komen een keer door je huis, dat is bij mij geen probleem. Ze deden hun schoenen uit of trokken plastic erover heen. Ze morsten niet met de verf, geen spatje gevallen. Het balkon is echt opgeknapt, het glimt weer! Zelfs de buren zeiden tegen mij: Oh bij jou is het is al klaar, het blinkt al zo!”

Project in Beeld

Slimme doorloop van werkzaamheden

We willen voor elke bewoner een korte doorlooptijd en een minimaal gevoel van overlast. Daarom kozen we voor een slimme aanpak per woning en balkon. De originele panelen werden in de fabriek gezandstraald, geverfd en geconserveerd. In de tussentijd schilderden onze vakmensen de balkonhekken. De panelen kwamen terug uit de fabriek en zagen er uit als nieuw. De noodpanelen werden vervangen door de originele panelen. Zo loopt alles in één flow achter elkaar door.

Rendon Schilderwerk balkonhekken en coating galerij Die Fledermaus Eindhoven met bewonersconsulent gelukkige bewoner

Jan en Joke van Stratum: “Wij zijn erg tevreden, alles is verlopen volgens afspraak.”

Riet Otto: “Ik ben niet naar de bewonersmiddag geweest. Ik ben voldoende geïnformeerd met de informatie die beneden in de hal hing. Ook las ik dat er een vragenuurtje was waar ik heen kon met mijn vragen. Van het demonteren van de balkonhekken heb ik helemaal geen last gehad. Ook van de schilders heb ik bijna niet gemerkt dat ze er waren. Ze waren zo klaar!

Duidelijke instructies voor de mooiste kwaliteit

Is het schilderwerk klaar, dan krijgt de bewoners een goede instructie van onze schilder. De bewoner mag de eerste 14 dagen niks aan het balkon of de galerij hangen. De toplaag droogt binnen 8 uur en is na 14 dagen volledig uitgehard. Daarna genieten de bewoners van echte duurzame topkwaliteit!

Rendon Schilderwerk balkonhekken en coating galerij Die Fledermaus Eindhoven met bewonersconsulent blije bewoner

Leni Simons: “Ik ben zeer tevreden. Als ze door de woning liepen, deden ze netjes hun schoenen uit. Ze vertelden wat ze gingen doen en kwamen hun afspraken na. Met verven legde zij doeken op het gras van mijn balkon. Ze waren zelfs bereid om de planten mee terug te zetten. Ze gaven duidelijke informatie over het uitharden van de verf voor het mooiste resultaat. Het zijn prettige vaklieden.”

Project in Beeld

Behulpzaam en vriendelijk

Onze coating-applicateurs coaten de entree en de galerijvloeren van de negen verdiepingen. Daarbij houden zij rekening met het dagelijkse leven van de bewoners. Zo maakte onze schilder een loopplank voor een bewoner die elke dag naar het ziekenhuis moest. Na het coaten van de galerijvloer voor haar appartement legde de schilder de loopplank op de coating zodat het dagelijks leven gewoon door kan gaan.

Tevreden Bewoner

Huisnummer 161: “Alles is 500% geweldig verlopen, leuke vriendelijke mensen!”

Ria Grimm: “Werkelijk prima verlopen, hele aardige mensen hebben jullie in dienst.”

Bedankt voor uw medewerking!

Rendon zet graag een stap extra. Het is fijn als bewoners meewerken. Wij begrijpen dat het geen vanzelfsprekendheid is. In ‘Die Fledermaus’ waren bewoners thuis op de afgesproken momenten. Zo verliepen de werkzaamheden in een sneltreinvaart. Als dank kregen de behulpzame bewoners daarom bonbons.

bedankt voor uw medewerkering bewonersconsulent Rianne in Eindhvoen (2)

Riet Otto: “Ik ben echt positief verbaasd dat we een doos bonbons kregen voor onze medewerking, dit vind ik geweldig.”