Slimmer mutatieproces, minder leegstand

vastgoedonderhoud, Woningbouw en VvE's

Mutatiewoningen zijn leegstaande woningen die we renoveren voordat er een nieuwe bewoner in komt. De periode van leegstand kan best oplopen. Zeker als ook de badkamer, keuken en het toilet vervangen moeten worden. Die weken zijn er geen inkomsten voor de woningcorporatie en, belangrijker nog, in de krappe woningmarkt is de woning tijdelijk niet beschikbaar.

Daarom werken we samen met Staedion aan een andere mutatie aanpak. En dat scheelt!

350 mutatiewoningen voor Staedion

Met veel plezier voeren we al jarenlang werkzaamheden uit in de huurwoningen van woningcorporatie Staedion. Naast dagelijks onderhoud, brandveiligheid en herbestemming gaat het dit jaar om ongeveer 350 mutatiewoningen in de omgeving Den Haag.

Goede vertrouwensband dankzij meerjaren samenwerking

“Onze organisatie is erop ingericht om Staedion vanaf het begin te ontzorgen”, zegt Jonathan Mercelina, werkvoorbereider/uitvoerder bij Rendon. “Zodra Staedion hoort dat er een woning vrijkomt, beoordelen wij op basis van een checklist wat er gerenoveerd moet worden.”

“En als de bewoner vertrekt, nemen wij de sleutel in ontvangst. Ook kijken we of de woning netjes is achtergelaten. Dat verlicht de druk op de organisatie van Staedion. Want dit wordt meestal door de woningcorporatie zelf gedaan. Daarnaast is er geen ruis en scheelt het veel tijd. We zien immers met eigen ogen wat er nodig is en kunnen meteen in actie komen.”

Verouderde keukens en badkamers vernieuwen

Jonathan: “Ons doel is de woning zo snel mogelijk startklaar maken voor de nieuwe bewoner. Sommige huurders wonen al 40 jaar in een woning. Dat zijn vooral de bewoners in de seniorenflats. Ook al is het dan nog schoon, na zo’n lange tijd zijn de keukens en de badkamers verouderd. We renoveren deze ruimtes dan volledig.”

Elke zes weken reflecteren op de samenwerking

Elke zes weken zitten we samen met de opzichters van Staedion. Dan bespreken we hoe de samenwerking verloopt. Jonathan: “In deze gesprekken merken we dat Staedion tevreden is met onze aanpak en dat bewoners tevreden zijn met ons werk en hoe we ze benaderen.”

Een 9 voor bewonerstevredenheid

We zijn continu in beweging om onze dienstverlening te verbeteren. Dat is gericht op de mutatiewoningen en op de bewoonde renovaties. Samen met Staedion gingen we aan tafel om ook die aanpak te verbeteren. Onze wens was om het bewonerstevredenheidcijfer te laten stijgen, doorlooptijden te versnellen en het kwaliteitscijfer van Staedion te verbeteren. En dat lukte! Want van bewoners kregen we een 9 op het gebied van klanttevredenheid!

Brandveiligheid, herbestemming, dagelijks onderhoud en mutaties

Lees meer over andere projecten voor Staedion: de transformatie en herbestemming van een oude basisschool tot fysiopraktijk en het brandveilig maken van 380 studentenkamers.

Meer weten over onze aanpak? Neem contact op voor een goed gesprek. Of bekijk de andere projecten waar we trots op zijn.