Flinke renovatie basisschool in Den Haag

Onderwijs en maatschappelijk, vastgoedonderhoud

Openbare basisschool De Klimop in Den Haag is flink gerenoveerd. Rendon was als hoofdaannemer verantwoordelijk voor een goed verloop van de verbouwing. Voor een minimale overlast voor de kinderen en de leerkrachten renoveren we in de schoolvakanties. De grootste zorg ging uit naar een strakke planning!

Grootste schoolbestuur van Nederland

De basisschool maakt deel uit van De Haagse Scholen, stichting voor primair en speciaal openbaar onderwijs. De Haagse Scholen omvat 52 scholen verspreid over de hele stad. Hiermee is De Haagse Scholen één van de grootste schoolbesturen in Nederland.

De Klimop heeft twee locaties in Den Haag: Cartesiusstraat en Réaumurstraat. Het schoolbestuur onderzocht de totale huisvestingssituatie met als conclusie dat grootschalig onderhoud noodzakelijk was. De Haagse Scholen besloot om een aanbesteding uit te schrijven.

Flinke verbouwing in onderwijsomgeving

Fred Ceulemans is projectleider bij Rendon: “Bouwen in een school vraagt extra aandacht. We werken tenslotte in een omgeving met jonge kinderen. Wij doen er alles aan om geluidshinder en rommel te beperken. Zo kozen we er in overleg met De Klimop om de uitvoering van de werkzaamheden in de zomervakantie te plannen.”

Veilige kleed- en doucheruimtes

Rendon verzorgde een constructieve nieuwe indeling voor de kleed- en doucheruimtes en gymzaal. We vergrootte de kleedruimtes en doucheruimtes door een stuk van de gymzaal te gebruiken. En er is een extra toilet gemaakt. Natuurlijk voorzien van een betrouwbaar legionella systeem.

Daarnaast zijn alle sloten van de toiletten vervangen en is er een extra doorgang gemaakt tussen twee klaslokalen. Ook brachten we ventilatie en Ledverlichting aan in de plafonds voor een duurzamere en frisse school.