Betonconstructie versterken met lijmwapening in Dordrecht

betonrenovatie en -onderhoud, Woningbouw en VvE's

Constructif vroegen Rendon voor het herstellen van het noodtrappenhuis van twee appartementencomplexen in Dordrecht.

Bewoners van het appartementencomplex aan de Kapteynweg in Dordrecht hadden last van barsten en scheuren in het beton bij hun trappenhuis. De betonschade is duurzaam hersteld. Zo zijn de bewoners voor lange tijd weer zeker van een veilige noodweg vanuit hun appartement.

PROJECT IN BEELD

Betonreparateur Frank Lijmwapening dordrecht

“De aantasting van de wapening van het beton door roest was goed zichtbaar. Deze corrosie zorgt voor barsten en scheuren in het beton. Het beton kan afbrokkelen en er kunnen stukken naar beneden vallen. Dat maakt het noodtrappenhuis onveilig.” Frank van Meerkerk, betonspecialist

Lijmwapening als specialistische betonrenovatie

Lijmwapening aanbrengen op de betonnen constructie is een specialistische betonrenovatie die onze betonspecialisten met passie uitvoeren. We starten met het weghakken van het loszittende beton, zover dat we de wapening zien. Die wapening beschermen we met een corrosiebeschermer. Dit voorkomt roest en is blauw van kleur.

Vervolgens smeren we het hakwerk weer dicht met cementmortel van klasse R4. Dit is een sterke en beschermende mortel, geschikt voor constructieve reparaties. Daarna bevestigen we lijmwapening. Dit zijn koolstofvezellamellen die we vastmaken met epoxylijm. Koolstof is sterker dan staal en zeer licht.

Fijne samenwerking met opdrachtgever

‘Constructif’ is een graag geziene opdrachtgever waar de Rendon vestiging Arkel al jaren projecten voor uitvoert. Zij vroegen ons voor het herstellen van twee noodtrappenhuizen in Dordrecht.