Herstel na hevige woningbrand

betonrenovatie en -onderhoud, brandveiligheid, Onderzoek en advies, schilderwerken, vastgoedonderhoud, Woningbouw en VvE's

Na een hevige woningbrand is veiligheid de eerste zorg. Omdat deze woning onderdeel is van een appartementencomplex stutten we de verdiepingsvloer, sluiten alle elektra zorgvuldig af, maken kapotte ramen tijdelijk dicht en sluiten de woning af.

Constructief onderzoek

Na de eerste acties rondom veiligheid start het onderzoek voor de verzekering en definitief herstel van de schade. Dat begint bij de constructieve delen. En omdat er twijfel is over de staat van het betonnen verdiepingsplafond, schakelen we een expert in om de brandschade aan de verdiepingsvloer te beoordelen.

Na dossieronderzoek en metingen van het beton, de hoofdwapening en druksterkte, is de conclusie dat het beton en de wapening nog voldoende capaciteit hebben. Beide hoeven niet extra versterkt te worden.

Herstel verdiepingsvloer

Het advies is om de betonnen verdiepingsvloer compleet te herstellen. Een mooie klus voor onze betonspecialisten, die werken volgens de hoogste certificering BRL 3201 certificaat deel I en II voor constructief betonherstel en het KOMO-procescertificaat voor het uitvoeren van betonreparaties.

Spic en span

Nu het plafond hersteld is, kunnen we aan de slag met de wederopbouw. Alles, maar dan ook werkelijk alles moet vervangen worden. Er komt een nieuwe trap, nieuwe kozijnen, binnenwanden, binnendeuren, leidingen, radiatoren, cv, elektra en een groepenkast.

We zorgen ook voor een nieuwe keuken, badkamer en toilet, brandwerende voorzieningen en mechanische ventilatie. Alle binnenwanden worden opnieuw geplaatst, gestukt en gesaust. De gevel wordt gereinigd en we vervangen metselwerk en isolatie.

En dan is het eindelijk zover: we zorgen dat de woning er spic en span uitziet. En de bewoner kan weer terug naar huis! Complimenten aan onze vakmensen voor het prachtige resultaat.

Meer weten over Brandveiligheid?

We zijn er trots op dat we alle specialismen in huis hebben. Van bouwkundigen en brandspecialisten tot loodgieters en elektriciens. We kunnen razendsnel in actie komen bij brand- en waterschade. En zorgen voor brandveiligheid in honderden woningen en gebouwen in heel Nederland.

En word je niet wijzer van alle verschillende brandwerende voorzieningen, wetten en regels? Gebruik de kennis van onze specialisten. We controleren het gebouw op mogelijke brandrisico’s en geven gericht advies over een optimale brandveiligheid. Denk aan brandwerende wanden, brandwerende doorvoeringen en de juiste werking van brandwerende voorzieningen.