Forse verbouwing van oudste café van Rotterdam

betonrenovatie en -onderhoud, interieurverbouwing, Kantoor en commercieel, Onderzoek en advies, schilderwerken, schilrenovatie

In een prachtig pand aan de Oude Binnenweg in Rotterdam werken we aan de verbouwing van een drukbezocht café. In 1876 opende op deze locatie een dranklokaal haar deuren. Vandaag is Melief Bender het oudste café van Rotterdam.

Klein herstel wordt grote renovatie

In eerste instantie ging het om een kleinere opknapbeurt nadat een deel van de fundering was hersteld door een andere specialist. Toen we echter een diepgaander onderzoek deden, was onze conclusie dat er naast de geplande werkzaamheden ook een grootse renovatie nodig was.

Plan van Aanpak

Om het historische pand een waardevolle toekomst te bieden, maakten we een plan van aanpak. Het Rendon-team nam de lead bij de engineering. Samen met de opdrachtgever, de constructeur en de architect maakten we een plan voor het herstel van de binnen- en buitenzijde.

Zo brengen we constructieve delen aan in de gevel en onder vloeren. De gevel krijgt nieuw metselwerk en voegwerk. Aan de achtergevel komt een aanbouw, de begane grondvloer wordt compleet vervangen en de etagevloer naar de appartementen op de bovengelegen verdiepingen maken we 60 minuten brandwerend.

Zo snel mogelijk weer open

Een forse verbouwing dus. Met tijdsdruk. Want de wens is om het café zo snel mogelijk weer te openen. Dankzij een goede voorbereiding en een zeer gedetailleerde planning kunnen we eind 2022 proosten op een succesvolle heropening.