EPO zet medewerker op één met hoogwaardig onderhoud gebouwen

Kantoor en commercieel, vastgoedonderhoud

European Patent Office en Rendon; een relatie die is uitgegroeid tot een duurzaam partnership. Al in 2010 koos European Patent Office (EPO) voor Rendon als partner voor vastgoed onderhoud (planmatig en service). En op basis van 100% tevredenheid vanuit EPO heeft Rendon nu een contract tot minimaal 2021.

PROJECT IN BEELD

Het doel van EPO is om de bouwkundige staat van de kantoorgebouwen op een hoog niveau te houden. EPO vroeg Rendon de service aan de gebouwgebruikers te verhogen en de overlast tijdens kantooruren tot een minimum te beperken.

Raf de Cuyper, hoofd Technische Dienst EPO: “Rendon levert binnen de gestelde tijdslijn een goed pro­duct met een minimale overlast voor onze medewerkers. Rendon werkt goed samen met de andere partijen, is proactief, serieus en oplossingsgericht.”

MJOP en KPI’s

Om snel te anticiperen op de serviceaanvragen en de overlast van de werkzaamheden te minimaliseren, zijn er het hele jaar drie vakmannen van Rendon in het gebouw. We voeren het Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP) op basis van de gestelde Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) tot op detail uit. Uiteraard houden we samen met EPO het plan ook up-to-date en geven onderhoudsadvies op basis van Total Cost of Ownership (TCO).

Medewerker op één

De werknemers van EPO staan op nummer één. Mensen maken immers je bedrijf. Het ontzorgen van de medewerkers is doorslaggevend. Daarom verkortte Rendon de uitvoeringstijd van het plaatsen van brandwerende wanden op vijfentwintig verdiepingen met acht weken. In plaats van vier maanden voerden we het werk uit in 10 weken.

Proactief onderhoud

Elke twee weken organiseert Rendon een bouwvergadering waar ook aanvragen die niet in het MJOP staan, worden besproken. EPO vroeg Rendon namelijk om proactief te handelen. Concreet vertalen we deze vraag naar twee keer per jaar een volledige controle van de bouwkundige staat van alle gebouwen en een signaalfunctie op onderhoud.

Extra aanvragen

Daarnaast komen er vanuit de technische dienst ook aanvragen die niet in het MJOP staan. Bijvoorbeeld een extra aanvraag om geluidsdichte ventilatieroosters aan te brengen die het geluidsoverlast van de bouw te minimaliseren.

Gerard Dame, projectmanager Rendon: “Oplossingsgericht denken en werken is onze kracht. Een voorbeeld is de manier waarop we de gevel waterafstotend maakten (hydrofoberen). We kozen voor een hangbrug aan dakbalken die op het dak gemonteerd zijn. Er was één gedeelte van het dak waar geen installatie op paste. Als alternatief is de hangbrug via een rope access vastgemaakt, een welbekende techniek onder abseilers. Uiteraard werden al onze werkzaamheden vooraf door een gecertificeerd bedrijf gecontroleerd om 100% veiligheid te borgen.” 

Opdrachtgever: European Patent Office (EPO)
Vraag: Vastgoed onderhoud met onderhoudscontract
Oppervlakte: 200.000 m2
Duur: tot 2021

Met passie en vakmanschap maken we honderden gebouwen en woningen veilig, gezond, comfortabel én mooi gemaakt. Bekijk onze diensten.