Energetische renovatie van 60 appartementen van Woonforte

betonrenovatie en -onderhoud, duurzaam renoveren, schilderwerken, vastgoedonderhoud, Woningbouw en VvE's

60 appartementen renoveren in 12 weken. Dat vraagt om nogal wat voorbereiding. Vooral omdat deze woningen allemaal bewoond zijn.

Alle disciplines op elkaar afgestemd

“Het project is gaaf doordat het veelzijdig is. Er komen verschillende disciplines bij kijken. Omdat we die allemaal in huis hebben, loopt de afstemming soepel”, vertelt uitvoerder Remco de Groot.

Voor woningcorporatie Woonforte isoleren we in Alphen aan den Rijn twintig zolders en veertig bergingen. In alle 60 woningen brengen we brandwerende voorzieningen aan. Daarnaast renoveren we de gevels en balkons door betonschades te herstellen, houtrotschades te repareren en te schilderen.

Contact met bewoners

De kracht van een goede planning zit hem in een goede voorbereiding en een transparante bewonerscommunicatie. Want pakweg drie maanden bezig zijn in en rondom een woning, dat heeft impact op de bewoners.

Om de bewoners goed te informeren, zochten we al vroeg contact met ze. Dit deden we in goede samenwerking met de opdrachtgever. Via persoonlijke gesprekken en bewonersbrieven legden we de werkzaamheden uit. Ook luisterden we naar bijzonderheden die voor de bewoners belangrijk waren, zoals zorg of ondersteuning aan huis. Zo zorgen we ervoor dat de bewoners én onze vakmensen goed voorbereid zijn.

Hulp bij het opruimen

De bewoners moesten hun berging en zolder leegmaken voordat wij er aan de slag konden gaan. We wilden het leegmaken van de ruimten makkelijker maken. Daarom plaatsten we afvalcontainers rondom de woningen.

Vriendelijke, behulpzame vaklieden

Bij bewoonster Priscilla waren onze vaklieden één week in huis om de zolder te isoleren. Een paar weken later gingen de schilders aan de slag op haar balkon. “Ik vond het eigenlijk wel erg gezellig dat de timmermannen en schilders er waren. Ondanks dat ze meters moesten maken, waren ze altijd vrolijk en in voor een praatje.”

“De mannen waren vriendelijk en behulpzaam en kwamen altijd op tijd” vertelt Priscilla. “Aan het eind van de dag lieten ze de zolder en het balkon ook netjes achter.”

Meer comfort, minder kosten

De reuring in en rondom haar huis vond Priscilla leuk en dynamisch. Maar ze is ook blij nu de mannen klaar zijn met het isoleren van haar zolder. “Mijn energiekosten zijn in ongeveer zes weken al flink gedaald. Van 15.- euro per dag ben ik naar 2.- euro gegaan.”

 

“Kijk, dat geeft mij energie”, reageert Remco. “We hebben de leefomgeving van deze mensen duurzamer gemaakt en verbeterd!”

Meer weten?

Benieuwd naar hoe we samenwerken aan het duurzaam renoveren van woningen? Klik hier. Meer weten over onze aanpak? Neem contact op voor een goed gesprek. Of bekijk de andere projecten waar we trots op zijn.