Droomwonen in Uithoorn

duurzaam renoveren, interieurverbouwing, schilderwerken, vastgoedonderhoud, Woningbouw en VvE's

We transformeren een oud schoolgebouw tot kluswoningen.

Klussen in een oude school

In Uithoorn staat een mooi, karakteristiek jaren ’50 gebouw dat jarenlang als basisschool in gebruik is geweest. In opdracht van Steenvlinder transformeren we dit gebouw tot casco kluswoningen.

We ‘knippen’ het gebouw op tot 16 individuele kavels. Ruime eengezinswoningen, appartementen en hofjeswoningen.

Elk stukje van het gebouw heeft zijn uitdagingen, maar ook een schat aan mogelijkheden. Want oude klaslokalen omtoveren tot duurzame, moderne woningen. Dat is gewoon heel gaaf!

Wij denken mee

Je eigen droomhuis realiseren, is best spannend. Dat begrijpt Steenvlinder heel goed. Daarom krijgen onze vakmensen de ruimte om mee te denken met de klussers. Want soms geeft een echt timmermansoog je net dat duwtje in de rug.

Samen geven we straks het gebouw én de buurt weer nieuwe energie!

Kluswoningen De Bovenboog

In voormalige basisschool De Bovenboog komen 16 kluswoningen. Elke woning met eigen uitdagingen en mogelijkheden die in een kluspaspoort worden uitgewerkt. In dit paspoort staat precies hoe de woning wordt opgeleverd.

De klussers bepalen en bouwen zelf de indeling van hun nieuwe huis. Denk aan trappen, kozijnen en soms zelfs verdiepingsvloeren.

Duurzaam wonen

Gelukkig is er ook al een heleboel werk gedaan voordat de klussers zelf aan de gang gaan.

  • Zo zorgen wij bijvoorbeeld voor de toegangsdeuren, dakkapellen en kozijnen.
  • We herstellen het dak en de gevels waar nodig.
  • Elke woning krijgt een meterkast met riolering, leidingen en kabels.
  • Ook zorgen we voor de balkons met stalen omranding en prachtige houten vlonders.
  • En we knappen de hal op en zorgen voor het schilderwerk.

Bij het werk dat wij samen met partners doen én bij het werk dat de klussers straks zelf doen, telt duurzaam denken en doen. Alle woningen worden gasloos. Steenvlinder kiest voor een bodemwisselaar waar bewoners zelf een warmtepomp op aan kunnen sluiten. Ook blijft een deel van het dak vrij voor zonnepanelen.

Bijzonder

Op het dak van het schoolgebouw vonden we een bijzondere windwijzer. Deze ‘jongen met hoepel’ was door de jaren heen compleet verweerd. Onze magazijnchef Wernard nam de windwijzer onder zijn hoede. Met een prachtig resultaat.

Inmiddels is de ‘jongen met de hoepel’ weer terug op zijn vaste plek als een blijvende herinnering aan de vroegere functie van dit mooie gebouw.