Gave transformatie en herbestemming van een kerk!

herbestemming

Samen met vastgoedontwikkelaar Steenvlinder werken we aan een hele toffe opdracht. We transformeren de Thomaskerk in Zeist tot acht zelfbouwwoningen.

Monumentaal pand

De Thomaskerk werd rond 1960 gebouwd. En is ontworpen door architect Duintjer, één van de ontwerpers van het hoofdgebouw van Schiphol en het kantoor van De Nederlandsche Bank. In 2015 was de laatste kerkdienst in de Thomaskerk. Sinds die tijd werd er gebrainstormd over de toekomst van dit monumentale pand.

8 woningen

In opdracht van Steenvlinder transformeren we de kerk tot zelfbouwwoningen. We verdelen het gebouw in 8 individuele kavels. Deze kavels worden in ruwbouwstaat opgeleverd aan de kopers. De toekomstige bewoners hebben zelf de regie over de indeling, keuze van materiaal, de afwerking en het budget.

Uitdagingen worden mogelijkheden

Bij het transformeren en herbestemmen van een bestaand gebouw kom je altijd uitdagingen tegen. Zeker als het een ouder gebouw is. Daarnaast is het belangrijk dat we rekening houden met de eisen voor de verbouwing van een monument. Gelukkig zien onze vakmensen in dit soort uitdagingen juist mooie mogelijkheden. Want een monumentaal kerkgebouw omtoveren tot duurzame woningen. Dat is gewoon tof!

Duurzaam wonen

De 8 woningen van Steenvlinder zijn energiezuinig. Ze worden gasloos. En een deel van het dak blijft vrij voor zonnepanelen.

Eerder transformeerden we al een gebouw voor Steenvlinder. Lees hier hoe we een oud schoolgebouw omtoverden tot kluswoningen.