Feestelijk moment in Haarlem: eerste paal in de grond voor nieuwbouw KPN

KPN en Rendon, dat is al 44 jaar een prima verbinding. In Haarlem ging de eerste paal in de grond voor een mooie, nieuwe opdracht! We vierden dit feestelijke moment met KPN en de vaste partners.

De nieuwbouwlocatie ligt in de Waarderpolder, tussen het water Spaarne, Mooie Nel en Buiten Liede. We zorgen voor de complete bouw van de datacentrale met een oppervlakte van bijna 300 m2. Daarbij staan kwaliteit leveren en meedenken centraal.

Bekende gezichten

Het is fijn als je mag samenwerken met vaste partners. Je weet precies wat je aan elkaar hebt en het is leuk om samen een stapje extra te zetten. KPN kiest ook voor dit project voor vaste partners zoals 19 het atelier architecten, ingenieursbureau Alferink van Schieveen, Hamer installatietechniek, Rovitech Projects ICT én Rendon.

Frans Hals en haspels als inspiratie voor ontwerp

De architect kwam deze keer met een bijzonder ontwerp dat past bij KPN én bij de omgeving. De buitenzijde van de centrale is geïnspireerd op de kragen van de Haarlemse schilder Frans Hals en de haspels met kabels van KPN.

Je zou kunnen zeggen dat het gebouw een haspel is die op zijn kant ligt. De randen van de haspels zijn vertaald naar dikke betonnen gevelbanden aan de boven- en onderzijde. Aan de buitenzijde is de gevel bekleed met strakke, lichtgekleurde panelen. Hierover loopt een organische print van golvende, zwarte lijnen: de kabels. Door het reliëf ziet de gevel er elk moment anders uit.

Eerder werk voor KPN

Vorig jaar werkten we voor KPN (Orion MC locatie) in Venlo. Daar verkleinden we de technische ruimte van een bestaande centrale en creëerden ruimte voor een nieuwe gebruiker. Ook in Schiedam bouwden we aan een Orion MC locatie: een bijzonder groen centralegebouw.