Rendon werkt samen met partners aan verduurzamen van complete wijk

In Nederland moeten 7 miljoen woningen van het aardgas af. Dat gebeurt stapje voor stapje en wijk voor wijk, waarbij gemeentes de inwoners informeren, motiveren en ondersteunen. Het doel is dat de investering in verduurzaming betaald kan worden uit de opbrengst van een lagere energierekening.

Samenwerken

Mede dankzij onze landelijke dekking én regionale vestigingen, is Rendon een goede bekende bij meerdere duurzame partnerships. Samen met klanten, overheden en partners bouwen we aan een duurzamer Nederland. Een mooi voorbeeld is de samenwerking in duurzame wijk De Zilverkamp in Lingewaard.

Wijk van de toekomst

De Zilverkamp in Lingewaard wordt voorloper op het gebied van duurzaam en energiezuinig wonen. Maar liefst 600 geselecteerde woningeigenaren kunnen bij een lokaal Energieloket terecht voor gratis advies op maat en een vrijblijvende offerte.

De maatwerkadviezen en offertes voor bewoners van De Zilverkamp zijn gratis dankzij een samenwerking van de werkgroep Lingewaard Energie, wijkcoöperatie Duurzaam Zilverkamp, Energieloket Lingewaard, gemeente Lingewaard, adviesbureau Woningwaard en Rendon Onderhoudsgroep.

Kleine en grotere woningverbeteringen

Dankzij het maatwerkadvies en de offerte krijgen woningeigenaren een duidelijk antwoord op vragen als:

  • Welke maatregelen passen het beste bij de woning?
  • Hoeveel lager wordt de energierekening?
  • En hoe snel verdient de investering zich terug?

Het gaat om kleine en grotere woningverbeteringen waarmee het energieverbruik van de woning verlaagt. Denk aan vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Bijzonder 1: Buurtbewoners worden energiecoach

Omdat het soms makkelijker praat met een bekend gezicht, leiden we buurtbewoners op tot energiecoach.

Maar liefst vier buurtbewoners volgden de opleiding. Zij helpen mede-buurtbewoners met het invullen of met het goed begrijpen van het advies.

Bijzonder 2: Inzet van lokale bedrijven

Woningwaard en Rendon Onderhoudsgroep zijn directe partners van de gemeente Lingewaard. Wij zijn aanspreekpunt voor het maatwerkadvies en de offertes. Uiteraard zorgen we ook voor een goed verloop van de uitvoering. En hiervoor zetten we graag lokale bedrijven in die bekend zijn in de wijk.

Comfortabeler, goedkoper, gezonder en duurzamer wonen; dat doen we samen!

Lees het krantenbericht in Hét Gemeente Nieuws.
Klik voor meer informatie over dit project.
Lees meer over energetisch verduurzamen en duurzaam renoveren.