Supertrots op deze bijzondere samenwerking

Unieke samenwerking bij vervangen van 400 daken in Helmond

In Helmond start een wel heel bijzondere samenwerking: 3 Ketenpartners pakken elk deelproject samen op. De teamleden komen uit de 3 verschillende organisaties en vormen samen 1 team.

Dit gebeurt bij een project voor Woonpartners. Deze woningcorporatie gaf opdracht voor het vervangen en isoleren van 400 daken.

Ketenpartners werken samen in 1 team

De samenwerking met Ballast Nedam Zuid en elk® is zo bijzonder omdat we in plaats van eigen teams vanuit elke organisatie als 1 team gaan samenwerken aan hetzelfde project. We verdelen de taken onderling en vullen elkaar aan waar mogelijk. Zo leveren wij de uitvoerder, Ballast Nedam Zuid de projectcoördinator en komen de projectleider en bewonersbegeleider van elk®.

We zijn supertrots op deze nieuwe, innovatieve manier van samenwerken. En natuurlijk is dat officieel beklonken. Bedankt Woonpartners, Ballast Nedam en elk® groep. Proost op de komende 3 jaar!

Frank Wolfs, Rendon Eindhoven: “De samenwerking van de afgelopen 3 jaar heeft ons gevormd tot wat we nu voor Woonpartners kunnen betekenen. Deze aanpak overstijgt de traditionele manier van werken. Het vertrouwen is er om een mooie nieuwe fase in te gaan die meerwaarde biedt voor de bewoners, Woonpartners én voor ons als bouwpartners.”

De extra stap

Medio 2018 tekenden de partners een driejarige samenwerkingsovereenkomst voor het energiezuinig maken van ongeveer 1.900 woningen. We delen daarbij de verantwoordelijkheid voor het resultaat en maken gebruik van elkaars expertise.

Deze overeenkomst is met drie jaar verlengd en richt zich op het isoleren en vervangen van daken. Ook de samenwerking gaat nu een stap verder: In plaats van ieder een eigen project op te pakken, werken we steeds samen aan hetzelfde project. We verdelen de taken onderling en vullen elkaar aan waar mogelijk.

Trots

De eerste werkzaamheden zijn inmiddels gestart en verlopen vlot. Nog voor het einde van dit jaar zijn de eerste 50 daken in de Vogelbuurt klaar. Zowel Woonpartners als de drie bouwers zijn trots op de basis de zij de afgelopen drie jaar hebben gelegd, die maakt dat ze nu op deze manier écht samen aan de slag zijn.

Energiebesparing

De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het complete dak, inclusief asbesthoudende dakplaten en het aanbrengen van een compleet nieuw, geïsoleerd dak inclusief dakgoten en hemelwaterafvoeren.

De partners hebben een modelwoning ingericht in de Vogelbuurt waar bewoners terecht kunnen voor informatie en antwoorden op hun vragen. Zo weten bewoners precies wat zij kunnen verwachten. En na de dakvervanging zitten de bewoners er weer warmpjes bij. Door de vernieuwde isolatie blijft het in de woning beter warm in de winter en koel in de zomer.