Rendon verstevigt balkons en galerijen 500 flats in Spijkenisse

Voor woningcorporatie Maasdelta start Rendon direct na de bouwvak met het verstevigen van de balkons en galerijvloeren van bijna 500 flatwoningen in Spijkenisse. De flats liggen in de wijk Groenenwoud.

Maasdelta koos voor een uitgebreid onderzoek omdat de wet- en regelgeving rondom balkons en galerijvloeren vorig jaar is verscherpt. Bij de bouw van de flatwoningen in de jaren 60 was gekozen voor balkons en galerijen die vrij hangen en verbonden zijn met de binnenvloeren.

Geen zorgen

Peter Nuiten is voorzitter van de Vereniging van gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) en technisch directeur van de Rendon Onderhoudsgroep: “Door Maasdelta zijn waar nodig meteen tijdelijke maatregelen genomen. De bewoners hoeven zich daarom geen zorgen te maken.” Om de draagkracht op lange termijn te verzekeren, bedacht onderzoeksbureau IOB samen met Rendon een slimme oplossing.

Extra versteviging

“We adviseerden Maasdelta om in de balkons, waar dat nodig is, extra wapening aan te brengen”, vertelt Peter. “Daarnaast verstevigen we de galerijvloeren met een bij het gebouw passende staalconstructie. Ten slotte brengt Rendon een nieuwe toplaag aan op de galerijvloeren. Deze nieuwe toplaag is mooi en onderhoudsvriendelijk.”

NIEUWS IN BEELD

Minimale overlast voor bewoners

Maasdelta, IOB en Rendon slaagden erin om een plan van aanpak uit te werken waarin rekening is gehouden met het minimaliseren van de overlast voor de bewoners. Na de zomer begint Rendon met het aanbrengen van funderingspalen voor de stalen draagconstructie van de galerijen. Tegelijkertijd brengen we vanaf de voorkant van de balkons tot in de woningvloer extra wapeningsstaven aan. Het werk duurt tot eind van dit jaar. Peter: “Na een uitgebreide voorbereiding staan onze vaklieden te trappelen om dit mooie project in een zo kort mogelijke tijd uit te voeren.”

Lees meer over dit project, de bijzondere samenwerking en de gekozen oplossing.

Bekijk het nieuwsartikel van IOB in het Algemeen Dagblad.

Meer weten over betonherstel? Bij onze dienst betonrenovatie en betononderhoud vind je meer over het repareren en beschermen van beton.

Peter Nuiten - Technisch directeur Rendon:

We bedachten een oplossing die met minimale overlast voor alle bewoners wordt uitgevoerd. Zij kunnen dus gewoon in huis blijven.