Brandveiligheid voor monumentaal politiebureau Haarlem-centrum

interieurverbouwing, Onderwijs en maatschappelijk, vastgoedonderhoud

Politiebureau Haarlem-centrum is gevestigd in een prachtig monumentaal gebouw. Op het gebied van brandveiligheid was er een update nodig. We brachten de brandcompartimenten op de verdiepingen bouwkundig in orde.

Brandcompartiment

Een brandcompartiment kan opgebouwd zijn uit een grote ruimte of uit meerdere ruimtes die met elkaar verbonden zijn door een gang. Elk compartiment wordt begrensd door wanden en plafonds die goed brandwerend moeten zijn.

De brandcompartimenten moeten ervoor zorgen dat bij brand het vuur en de rook minimaal 20 minuten tegengehouden worden voor een veilige en vrije vluchtroute.

Monumentaal gebouw

Naast voldoen aan de eisen uit het Bouwbesluit, moesten we ook rekening houden met de wet- en regelgeving voor monumenten. Het was een hele uitdaging om ervoor te zorgen dat alle stukjes precies in elkaar pasten.

Doorgang dagelijks werk

We zijn gewend om te werken in een omgeving waar de dagelijkse processen gewoon doorgaan. Ook gevoelige processen zoals onderwijs, de zorg en politiewerk. Op verschillende locaties in het politiebureau hebben we tijdelijke voorzieningen getroffen. Zo kon iedereen schoon, veilig en met minimale overlast doorwerken.

PROJECT IN BEELD

Fijne samenwerking

En alsof de uitdaging van wet- en regelgeving niet genoeg was, bracht ook de coronatijd extra spelregels met zich mee. Geen probleem voor onze allround timmermannen die zich flexibel aanpasten aan de wensen van onze klant. Fijn als een samenwerking zo goed verloopt. Daardoor is het werk netjes en op tijd opgeleverd. En is het politiebureau Haarlem-centrum weer brandveilig.

Nieuwsgierig hoe wij vastgoed brandwerend maken? Klik dan hier.

Meer beeldmateriaal van de totale vastgoedtransformatie vind je op de website van de architect.