Herstellen betonschade aan buitengevels prachtig pand van het KIVI

betonrenovatie en -onderhoud

Vlakbij het Haagse Bos, aan de rand van het centrum, ligt het prachtige pand van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). We kregen de opdracht om de betonschades aan de achterzijde van het gebouw te herstellen.

De juiste uitgangspunten

Samen met onze klant inventariseren we de gevel. We signaleren scheuren en loszittende delen. Voor het behoud van de gevel en de betonconstructie is het belangrijk om betonreparaties uit te voeren. Aanvullend krijgen we de vraag om ook het betonschilderwerk mee te nemen en om overige kleine gebreken op te lossen.

Beschermen van het kantoor en bereikbaarheid

“De locatie is super mooi”, vertelt uitvoerder Ronald den Ouden. “Vanaf de steiger kijk je uit op de prachtige binnentuin en op de Joodse synagoge die ernaast ligt. Maar het is ook een uitdaging.”

Vanwege de ligging van het pand en de binnentuin, denken we vooraf goed na over het beschermen van het kantoor, het aanleveren van materialen, het afvoeren van afval, het zorgen voor communicatie met buurtbewoners en de mensen die werkzaam zijn bij KIVI en de bereikbaarheid.

“De Jan Evertstraat is een smalle straat die we graag bereikbaar houden voor bijvoorbeeld bezoekers van de synagoge”, zegt Ronald. “We regelden vergunningen, zodat we alleen een paar parkeerplaatsen voor het gebouw hoefden af te zetten. En werken met een schaarhoogwerker in plaats van met een vaste steiger die meer plek inneemt.”

Signalen voor betonreparatie

Onze betonspecialisten inspecteren de gevel zeer nauwkeurig. Zij letten op signalen als scheuren, roestuitbloeiingen en loszittende of holklinkende delen. Als de hele gevel in kaart gebracht is, starten de werkzaamheden. Afhankelijk van de schade gebruiken we verschillende betonreparatie technieken.

Betonschilderwerk

Losse verfbladders, kaal gekomen delen en ondeugdelijke verflagen worden schoongemaakt en verwijderd. Vervolgens is de ondergrond klaar voor een frisse schilderbeurt. Voor extra lang behoud van een mooie uitstraling, kiezen we voor een scheuroverbruggende en carbonatatie remmende betonverf.

Kwaliteit

Al onze betonreparaties worden getest op kwaliteit (conform de CUR-aanbeveling 118). En onze werkzaamheden zijn gecertificeerd. Natuurlijk hoort daar ook een garantie bij. Als er de komende jaren iets aan de hand is, staan we snel op de stoep!

Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor je vastgoed? Bekijk onze diensten of neem contact met ons op.