Grote gevelrenovatie in Delft

betonrenovatie en -onderhoud, schilderwerken, schilrenovatie, Woningbouw en VvE's

De Kerstanje was een belangrijke vaarverbinding van en naar het Westland in Zuid-Holland. Het is ook de naam van het appartementencomplex in Delft waar wij – samen met de bewoners en opdrachtgever VvE Beheer Rijswijk – een mooie klus hebben geklaard.

Contact met bewoners

De gevelrenovatie aan de balkonzijde had flink wat voeten in aarde. En omdat de werkzaamheden helaas niet geluidsarm waren, zochten we al vroeg contact met de bewoners om hun goed te informeren. Via persoonlijk contact, bewonersbrieven en een bewonersboekje legden we de werkzaamheden stap voor stap uit.

Herstel & reparatie

We vervingen de bestaande schrobranden. Deze gescheurde randen moesten eerst vrij gehakt worden. Nadat de nieuwe wapening was aangebracht, konden we de nieuw schrobranden aanbrengen en netjes vlak afleveren met een vuilafstotende spachtellaag.

Ook repareerden onze betonspecialisten de betonnen kolommen en betonplafonds volgens de richtlijnen in de CUR-aanbeveling 118. Waar nodig werd het wapeningsstaal schoongemaakt en kreeg een minerale hechtlaag ter bescherming. Uiteraard werden ook de gerepareerde plekken netjes afgewerkt.

Compleet vernieuwde balkons

Voor het vervangen van de balkonhekken konden de bewoners in verband met de veiligheid korte tijd geen gebruik maken van hun balkons. We verwijderden de oude metalen beplating. Vervolgens plaatsten we prachtige aluminium hekwerken met gelaagd glas terug.

Sommige privacyschermen waren door de jaren heen al vervangen door Trespa. Deze waren nog in prima staat. De schermen zijn voor de werkzaamheden gedemonteerd, opgeslagen en later teruggeplaatst. Enkele oude privacyschermen van draadglas zijn direct vervangen door Trespa schermen die nog op voorraad stonden.

Fris geschilderd

Ook hemelwaterafvoeren zijn vervangen en we brachten een nieuwe cementdekvloer met vloercoating aan op de balkons. Tot slot zijn alle balkonplafonds, betonwanden en betonkolommen keurig geschilderd zodat het appartementencomplex er de komende jaren weer prachtig uitziet.