Brandveiligheid voor bedrijfshal van 24.500 m2

brandveiligheid, Kantoor en commercieel

In Waddinxveen transformeert een bedrijfshal van 24.500 m2. Eén grote ruimte wordt van binnenuit gecompartimenteerd voor verschillende toekomstige gebruikers. Omdat (brand)veiligheid bij onze opdrachtgever hoog in het vaandel staat, kregen we de vraag om onze expertise in te zetten.

Kennis delen biedt kansen om te besparen

De voorbereidingstijd op de transformatie was zeer kort. Het is extra leuk als er dan toch ruimte wordt gemaakt om mee te denken en onze kennis te delen. Op basis van de uitvraag signaleerden we een aantal besparingsmogelijkheden. We adviseerden bijvoorbeeld over de staalconstructie, het brandwerende trappenhuis en de wijze van staalbescherming.

We verdelen het werk in drie zones. Voor elke zone wordt de planning en de voortgang afgestemd met de opdrachtgever, de bouwpartners en de toekomstige gebruikers van het pand.

Team van specialisten

Uiteraard is onze eigen afdeling brandveiligheid bij dit project betrokken. Daarnaast zijn wij trots op ons netwerk van erkende leveranciers en partners. Samen hebben we al vele brandveiligheidsprojecten tot in de puntjes uitgewerkt.

Een compliment dat we regelmatig horen van onze klanten is dat we naast de eisen voor brandveiligheid, ook oog hebben voor de uitstraling en afwerking van ons werk.

Tim Smits, projectleider Rendon: “Het is een mooie uitdaging om, in goed overleg met onze opdrachtgever Square Four, de werkzaamheden slim te plannen en uit te voeren. Netjes werken met extra oog voor kwaliteit is hierbij een vereiste!”

Aantoonbaar brandveilig

De brandwerende voorzieningen voldoen uiteraard aan wet- en regelgeving, zoals het Bouwbesluit. We zorgen voor de juiste WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag). Daarnaast bieden we maatwerk volgens de wensen van onze klant. Bovendien maken we alle voorzieningen aantoonbaar brandveilig via certificeringen en testrapporten.

Voor de brandveilige compartimentering versterken en verzwaren we de staalconstructie waar nodig. Daarnaast zijn er extra controles op de laagdikte van de brandwerende spuitpleister en op de plaatdiktes voor het beschermen van de staalconstructie. Ook worden de nieuwe brandwanden voorzien van een betonnen aanrijdbeveiliging.

Vanwege de grootte en de ligging van de bedrijfshal kiezen we voor een beknopt logistiek plan. Dit is deels om bouwoverlast te beperken. Maar ook om ervoor te zorgen dat de logistieke bedrijfsvoering gewoon door kan gaan.

Rendon en brandveiligheid

Brandveiligheid is een belangrijk werkveld. Want we maken gebouwen en woningen duurzaam, comfortabel én veilig. Met ons team van getrainde experts en specialistische vakmannen werken we aan brandveiligheidsprojecten voor diverse opdrachtgevers.

Meer informatie

Word je niet wijzer van alle verschillende brandwerende voorzieningen, wetten en regels? Gebruik de kennis van onze specialisten. We controleren het gebouw op mogelijke brandrisico’s en geven gericht advies over een optimale brandveiligheid. Denk aan brandwerende integriteit, compartimentering, brandwerende doorvoeringen en de juiste werking van brandwerende voorzieningen. Neem contact op.