Heb je bewust voor een elektrische bus gekozen?

Er komen flink wat extra elektrische auto’s en bussen bij. Om collega’s, klanten en leveranciers te inspireren, delen we onze positieve ervaringen.

Collega Kevin Verstraten is schilder en werkt vanuit vestiging Eindhoven. Hij rijdt vanaf december ’22 in een elektrische Rendon-bus door de regio. We bezoeken hem op zijn RGS-project in Groesbeek.

Kevin, heb je bewust voor een elektrische bus gekozen?

“Niet echt. Ik wilde graag een eigen Rendon-bus. Er was een elektrische bus besteld voor een collega, maar hij ging weg bij Rendon. Toen kwam de vraag of ik de elektrische bus wilde gaan rijden. En dat wilde ik natuurlijk wel.”

Was het wennen?

“Het is vooral veel fijner rijden. Elektrisch rijdt natuurlijk stiller en het is een automaat. Het lijkt ook of de elektrische bussen wat soepeler rijden. Het is gewoon heel relaxed.”

“Het opladen was in het begin wel wennen. Het moet even in je systeem komen, zeg maar. Het is hetzelfde dat je eraan moet denken om je elektrische apparaten zoals een telefoon of tablet op te laden.”

Gaat het opladen makkelijk?

“Ik heb geen laadpaal aan huis, maar in de buurt staan drie laadpalen. Via een app kan ik zien welke laadpaal vrij is, dus dan rijd ik daar naartoe. De enige irritatie is dat er wel eens een gewone auto geparkeerd staat op die plek en dan kan ik mijn bus niet opladen.”

“En ik hoef de bus ook niet elke dag op te laden. Ik kan maximaal 300 kilometer rijden. In de praktijk is dat wel iets minder, maar dan nog kom je een heel eind. En mocht ik echt tekortkomen, dan kan ik naar een snellader langs de snelweg.”

Wat vind je van de duurzame stappen die we samen zetten?
“Onze hele organisatie wordt steeds groener. We moeten ook naar CO2-neutraal, dat is niet meer echt een keuze. Op het werk letten we samen op het inkopen van de juiste materialen en efficiënt werken. En het is natuurlijk een mooie stap dat ik deze bus mag rijden.”

Waar krijg je energie van in je werk?
Een fijne werkomgeving. Als we op een werk aankomen en alles is goed geregeld, dan heb ik echt zin om er samen met mijn collega’s iets moois van te maken.