Duurzaam en efficiënt hout herstellen

Bij houtrot wordt er vaak gekozen om een deur of kozijn te vervangen, terwijl reparatie nog erg goed mogelijk is. Daarom gebruiken onze schilders een specialistische, duurzame en efficiënte techniek voor houtherstel: Repair Care.

Dankzij Repair Care zetten we bij Rendon in op langdurig herstel van houten kozijnen en deuren én op minder overlast voor de bewoners. Onze schilders zijn gecertificeerd als Repair Care Systeem Professionals, de hoogste individuele erkenning van vakmanschap. En daar zijn we hartstikke trots op!

Maar wat is Repair Care?

Repair Care is een specialistische techniek voor duurzame houtrotreparatie. We brengen een reparatiepasta aan op het hout dat hersteld moet worden. Hiermee verzekeren we dat de kwaliteit gelijk is aan of juist beter is dan het hout van een deur of kozijn. We werken met producten op basis van zuivere epoxy. Epoxy bestaat uit twee componenten die je mengt. Epoxy is elastisch en werkt mee met het hout, wat zorgt voor een langdurige kwaliteit.

Wanneer kies je voor duurzaam houtherstel?

Bij houtrot wordt er vaak gekozen om kozijnen of deuren volledig te vervangen. Dit zou meer zekerheid bieden en goedkoper zijn. Maar houtrot vindt vaak plaats in de liggende delen van, bijvoorbeeld, een kozijn. Dit komt onder meer doordat daar water op blijft liggen. Vaak zijn de bovenkant en de spijlen van de kozijnen dan nog van goede kwaliteit. De Repair Care techniek is dan een goede oplossing. We passen deze techniek alleen toe op de delen met houtrot.

Bij een project voor Mooiland in Groesbeek kozen we voor duurzaam houtherstel. 

De meerwaarde van hout herstellen

+ Hout herstellen in plaats van vervangen is milieuvriendelijk. Langer gebruik betekent minder productie. Hout hoeft niet vervangen te worden en is na toepassing van de Repair Care techniek weer jaren van goede kwaliteit.

+ De reparatiepasta die we gebruiken heeft een korte droogtijd. Na ongeveer vier uur kun je het hout alweer overschuren en schilderen.

+ Hout herstellen is goedkoper dan hout vervangen.

+ Hout herstellen zorgt voor minder overlast voor bewoners dan hout vervangen.

Wil je meer weten over duurzaam houtherstel? Of ben je benieuwd naar de meerwaarde van deze aanpak voor jouw project? Neem dan gerust contact met ons op.