Rendon helpt 1700 huurders energie besparen

Duurzame samenwerking voor energiezuinige woningen

De Helmondse woningcorporatie Woonpartners investeert in duurzaamheid. Eind 2020 wil de corporatie voor haar woningen gemiddeld energielabel B bereiken. Na een zorgvuldig selectietraject gaat Woonpartners een samenwerking aan met drie onderhoudsbedrijven: elk®, Ballast Nedam Zuid en Rendon. Zij werken intensief en resultaatgericht samen om 1.700 woningen aan te passen, zodat huurders zoveel mogelijk energie besparen. Eind juni ondertekenden alle partijen de samenwerkingsovereenkomst.

Gebruik maken van elkaars expertise

De samenwerking tussen Elk, Ballast Nedam Zuid en Rendon is bijzonder. Samen met Woonpartners formuleren ze gezamenlijke doelen om tot een eenduidige aanpak te komen. De bedrijven delen de verantwoordelijkheid voor het resultaat en maken gebruik van elkaars expertise. Dat komt de kwaliteit van de energetische maatregelen ten goede. Bovendien levert de samenwerking een kosten- en tijdsbesparing op, comfortabelere woningen en natuurlijk een forse energiebesparing.

Van C of slechter naar B(eter)

De woningen die aangepakt worden, zijn woningen die nu energielabel C of slechter hebben en wel nog 15 jaar of langer verhuurbaar zijn. Per complex onderzoeken de partners welke werkzaamheden nodig zijn. Daaruit vloeit een doordacht pakket met verschillende mogelijke isolerende maatregelen voort. Voor huurders staat er tegenover deze maatregelen geen huurverhoging, terwijl ze wel kunnen rekenen op lagere maandlasten door een lager energieverbruik. De werkzaamheden starten in 2018 en lopen tot het einde van 2020.

Zonnepanelen

Voor het aanbieden van zonnepanelen startte Woonpartners een samenwerking met Greenchoice. Op dit moment onderzoekt Woonpartners voor welke woningen zonnepanelen zinvol zijn. Greenchoice doet huurders een voordelig aanbod zodat zij nog meer besparen op hun energiekosten.

Enthousiast en trots

Woonpartners is enthousiast om met de samen met de partners aan de slag te gaan. Ook zijn ze trots om op deze manier een duurzame bijdrage leveren aan het milieu. Elk, Ballast Nedam Zuid en Rendon gaan met veel vertrouwen de uitdaging aan om te zorgen voor energiezuinigere woningen, een lagere CO2-uitstoot, extra wooncomfort én tevreden bewoners. Nieuwsgierig hoe wij dit project aanpakken? Bekijk de referentie Bron: Persbericht Woonpartners Helmond