Waarom wij werken aan CO2-reductie!

Het is heet deze weken. En dat zal het steeds vaker zijn. Feit is dat de gemiddelde temperatuur op aarde toeneemt. Dit filmpje laat perfect zien hoe snel de temperatuur verandert.

De animatie is gemaakt door klimaatwetenschapper Ed Hawkins en gebaseerd op data van de NASA. Het is een soort circulaire kalender waarbij de gemiddelde maandtemperatuur steeds wordt toegevoegd aan de cirkel.

Je ziet dat de lijn lange tijd ongeveer op dezelfde plek blijft. Maar halverwege de negentiende eeuw begint hij naar buiten te bewegen. En tegen de eeuwwisseling versnelt dat proces. Tussen 2016 en 2021 wordt de grens van één graad opwarming overschreden.

De temperatuurstijging heeft enorme gevolgen. Want door de klimaatverandering is er in Nederland vaker extreem weer. Meer stortregens en zwaardere stormen met overstromingen. Of juist lange droge en hete perioden met te veel hitte in steden.

Wat doen wij?

Om verdere klimaatverandering tegen te gaan, zetten we sterk in op CO2-reductie. Dat doen we vooral door het elektrificeren van ons wagenpark. Daarnaast verminderen we het energieverbruik in onze kantoren en wekken we zelf duurzame energie op.

Voor onze klanten en eindgebruikers zorgen we voor reductie van energiegebruik door het energetisch renoveren van woningen en panden. We helpen onze klanten met de keuze voor duurzaam onderhoud en renovatie door aan de voorkant te laten zien wat het oplevert.

Daarnaast werken we aan een strategie voor circulair renoveren. In de basis verlengen we de levensduur van gebouwen door het onderhoud en renovaties die we uitvoeren. Door materialen die vrijkomen te hergebruiken, hoeven geen nieuwe grondstoffen gewonnen of geproduceerd te worden. Ook streven we naar het toepassen van hernieuwbare en biobased materialen, die tijdens de groei CO2 opnemen.

Hoe kun jij helpen?

CO2-reductie doen we samen. Dus we luisteren naar de ideeën van de mensen om ons heen. Onze klanten, leveranciers, medewerkers, stakeholders, omwonenden. Allemaal voelen ze de gevolgen van klimaatverandering en allemaal hebben ze profijt van CO2-reductie.

Dus heb je ideeën, laat het weten! Neem contact op met onze duurzaamheidsmanager Janneke van Bakel.