Stage lopen bij Rendon: ‘Ik voelde me echt onderdeel van het team’

Thom (19) is student Bouwkunde aan het Summa College. Hij liep drie maanden stage bij Rendon Eindhoven. Hij vertelt enthousiast over zijn ervaring: “Ik voelde me geen nummertje, maar een volwaardig lid van het team.”

Meelopen met de projectleider

De eerste periode liep Thom mee met projectleider en begeleider Tim. Hij leerde hem calculaties en werktekeningen maken en mailtjes opstellen voor opdrachtgevers. “We bezochten ook projecten om te begrijpen wat ik moest calculeren en tekenen,” legt Thom uit.

Meelopen met de timmerman

Na de periode op kantoor ging Thom aan de slag met timmerman Koen. Samen plaatsten ze gevelpanelen op dakkappellen. Deze zijn eerst brandwerend gemaakt. “Dit had ik nog nooit gedaan,” zegt Thom. “Wat ik zo leuk vond, is dat je na een dag werken resultaat ziet.”

Koen is erg tevreden over Thom: “Hij is mijn eerste leerling nu ik officieel erkend leermeester ben. Thom is betrokken, leergierig en pakt alles goed op. Ik ga hem zeker missen als collega.”

Meer handigheid en veel meer kennis

De afwisseling op kantoor en op projecten werken, beviel Thom erg goed. “Doordat ik met Tim en Koen mee kon lopen, heb ik enorm veel geleerd en gezien van mijn vak. Het helpt me om straks een betere keuze te maken.”

Thom ziet zichzelf later ook binnen en buiten werken. “Ik realiseer me hoe belangrijk het is om te weten waar de vakmannen mee bezig zijn. En dat kan alleen door zelf regelmatig mee te werken.”

Blij met een stagiaire zoals Thom

Tim: “We waren erg blij met Thom als stagiaire. We zijn verrast door zijn motivatie en inzet. Thom wil het vak begrijpen, neemt initiatief en stelt vragen. Na zijn studie mag hij zeker contact met ons opnemen om bij ons te komen werken.”

Ben je student en zoek je een stageplek waar je écht mee kunt draaien?

Rendon is altijd op zoek naar enthousiaste stagiaires. Neem contact op met HR-adviseur via hrm@rendon.nl.