Rendon sluit zich aan bij Platform 2050

Platform 2050 timmert stevig aan de weg. De krachtenbundeling van gespecialiseerde onderhoudsbedrijven groeit met de komst van een nieuwe partner: Rendon Onderhoudsgroep. Doel van Platform 2050 is om met een landelijk netwerk van experts de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen.

Rendon directeur Tom Heintjes: “Met Platform 2050 versterken we elkaar als partners. Met meer kennis en een groter netwerk kunnen we woningen sneller en efficiënter verduurzamen voor de klant.” Het partnerschap is voor Rendon een logische stap. Het bedrijf is landelijk actief op het gebied van renderend en duurzaam vastgoedonderhoud.

Rendon directeur Tom Heintjes en Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, tekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Kansen voor versneld verduurzamen woningen

Ook Bart Wansink, oprichter van Platform 2050, heeft ruime ervaring met energieconcepten in de nieuwbouw en bestaande bouw. Dankzij de krachtenbundeling ziet hij veel kansen om de enorme uitdaging van de energietransitie op te pakken.

“Sterker nog: We willen de energietransitie voor de woningmarkt versnellen. Want richting 2050 moeten maar liefst 2,1 miljoen woningen verduurzaamd zijn. Platform 2050 helpt woningcorporaties en gebouweigenaren met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad. Professioneel, voor elkaar en met een gegarandeerde besparing op de energierekening.”

Slimme oplossingen voor corporaties

Met de deelname aan Platform 2050 geeft Rendon concreet invulling aan corporatie-instrumenten zoals de Routekaart CO2-neutraal 2050 en de aanvullende Routeplanner CO2-neutraal 2050. In de lead van het Rendon-team staan Ben van der Kruk, Bert Zwiers en Frank Wolfs. Samen staan zij garant voor veel jaren ervaring in de bestaande woningbouw.

“Wij geloven in innovatieve oplossingen en in krachtenbundeling. Rendon verduurzaamt al jaren woningen voor verschillende corporaties, beleggers en VVE’s. Door samen te werken met een kennisplatform blijven we koplopers als het gaat om de nieuwste ontwikkelingen. We benaderen de markt actief als one-stop-shop met slimme, hoogwaardige en kostenefficiënte oplossingen. Een win-win voor alle betrokkenen.”

V.l.n.r. Tom Heintjes (directeur Rendon Onderhoudsgroep), Frank Wolfs (manager business development Rendon), Bart Wansink (oprichter Platform 2050), Ben van der Kruk (manager commercie Rendon) en Bert Zwiers (commercie Rendon) proosten samen op een succesvolle samenwerking.

Kosten besparen door one-stop-shop

De partners in Platform 2050 zijn gespecialiseerde vastgoedonderhoudsbedrijven met een gezamenlijke drive: krachten bundelen om samen de Nederlandse woningvoorraad versneld te verduurzamen.

Bart Wansink: “Door de gezamenlijke aanpak besparen we kosten voor onze klanten. Via de QuickScan krijgen ze een duidelijk stappenplan om de woningen efficiënt te verduurzamen. Daarnaast profiteren klanten van een landelijk netwerk van experts die hun inkoop bundelen op het gebied van isolatie, ventilatie, gevelrenovatie, circulair bouwen, prefab en duurzame energieoplossingen.”

Platform 2050 is een landelijk netwerk van gespecialiseerde onderhoudsbedrijven. Wij helpen woningcorporaties en gebouweigenaren met het planmatig verduurzamen van hun woningvoorraad en maken woningen energiezuinig. Professioneel voor elkaar, met een gegarandeerde besparing op de energierekening.