Prachtige kantooromgeving brengt teams MDLZ samen

duurzaam renoveren, interieurverbouwing, Kantoor en commercieel, schilderwerken, vastgoedonderhoud

Het eerste kantoor volgens de nieuwe manier van werken voor MDLZ staat in Breda.

Open, modern, creatief, gericht op samenwerken en ontmoeten. Dat zijn de woorden die de nieuwe kantooromgeving van MDLZ International Nederland typeren. Dit nieuwe kantoor komt tot leven in de prestigieuze Bond Towers in Breda.

De vraag

MDLZ (Mondelēz International) is bekend in meer dan 150 landen met iconische merken als Oreo, LU, Milka, Toblerone, Cote d’Or en Philidelphia. CBRE ondersteunt MDLZ met huisvesting en vastgoedadvies.

Omdat we al jaren samenwerken met CBRE, kregen we de kans om mee te doen met de aanbesteding voor de interne verbouwing van het nieuwe kantoor van MDLZ in Breda. Een kans die we met beide handen aanpakten. En met een super resultaat: de opdracht werd ons gegund!

De uitdaging

The Bond Towers in Breda zijn tijdens de uitvoering gewoon in gebruik. Dat betekent:

  • Slimme bouwplaatsinrichting en logistiek
  • Minimaliseren van risico’s
  • Nadruk op veiligheid

Daar voegde MDLZ nog 3 eisen aan toe:

  • Hoge kwaliteit
  • Korte doorlooptijd
  • Duurzaamheid

Het werk

Het is belangrijk om MDLZ te ontzorgen. Bij de verbouwing van 1.000 m2 kantoor werkten we nauw samen met MDLZ, CBRE, ZENBER Architecten en Prime Advice.

Daarnaast waren de co-makers voor de uitvoering vooraf al gekozen. Het is ontzettend leuk om met nieuwe partners samen te werken. Want het is tof om kennis en kunde te delen en een kijkje te nemen in elkaars keuken.

Door de strakke planning was er echter geen tijd om elkaar rustig te leren kennen. Om een vliegende start te maken, is iedereen vanaf het begin betrokken.

We kozen voor een coördinatie overeenkomst die door alle co-makers samen ondertekend werd. Zo’n intentie overeenkomst verstevigt de samenwerking, stelt het doel scherp en zorgt voor verbinding en plezier bij het samen oplossen van vraagstukken.

Ons uitvoerende team was verantwoordelijk voor de complete interieur verbouwing: binnenwanden, kozijnen, deuren, lichtwering, schilderwerk, interieur inrichting, vloerafwerking en het tegelwerk.

Het resultaat

Dankzij de strakke projectcoördinatie van onze projectleider Frank Wolfs en de fijne samenwerking met het hele team, verliep de verbouwing succesvol.

Het resultaat is een nieuwe kantooromgeving die past bij de visie van MDLZ. De ontmoetingslounge met koffiebar is het kloppend hart.

De prachtige, hangende groene tuin is een echte aandachtstrekker. Rondom de centrale ruimte is plaats voor de verschillende manieren van werken.

En de kers op de taart? Dat is een tevreden klant!

‘I just wanted to write a short note to thank you all for your valuable contribution to our new office in Breda. It would be fair to say we are very pleased with the space and are proud to hold it up as an exemplary model of what can achieved when great teams come together.’ John Ruan, MEU Programme Manager MDLZ

Beeld: ZENBER Architecten