Gevelrenovatie Rijksmonument Duinwyck in Den Haag

betonrenovatie en -onderhoud, Onderzoek en advies, schilderwerken, schilrenovatie, vastgoedonderhoud, Woningbouw en VvE's

Van onderhoud tot gevelonderzoek en gevelrenovatie

Appartementengebouw Duinwyck in Den Haag dateert van 1929. Dit Rijksmonument is gebouwd in de stijl van de Nieuwe Haagse School. De U-vormige plattegrond bestaat uit een kelder en vijf bouwlagen waarvan de bovenste terugspringt onder een plat dak.

Kenmerkend is de enigszins kubistische vorm. De voorgevel aan de Van Alkemadelaan bezit per verdieping doorlopende balkons met gemetselde borstweringen. De zijgevels zijn voorzien van kleinere of inpandige balkons. De doorlopende galerij met aan een kant de toren, geeft de gevels een geprononceerde aanblik.

Voor de drie buitengevels van het appartementengebouw liggen groenstroken met bordessen voor de tuindeuren van de parterrewoningen. De groenstroken worden van de straat gescheiden door in gele baksteen gemetselde tuinmuren met plantenbakken en ijzeren toegangshekken.

Onze mannen komen al jaren op deze locatie voor onderhoudswerkzaamheden en Rendon Advies heeft eerder een groot gevelonderzoek uitgevoerd. En nu is de nieuwe fase gevelrenovatie van dit VvE complex Duinwyck gestart.

De betreffende geveldelen staan in de steigers. We herstellen de schades aan het metselwerk. Ook de aansluitingen met het hekwerk van de balkons worden weer waterdicht aangesloten op de onderconstructie. Daarnaast pakken we alle kleine noodzakelijke bouwkundige onderhoudsmaatregelen aan.

Een project waar we trots op zijn!