Duurzame opfrisbeurt voor 5 studentencomplexen in Amsterdam Diemen

duurzaam renoveren, schilderwerken

In Diemen knappen we de gangen en lifthallen van vijf appartementencomplexen van studentencampus OurCampus op. Duurzaamheid speelt bij dit onderhoudsproject een belangrijke rol.

Een internationale mix van studenten

Sinds 2014 is OurCampus in Diemen een bruisende plek om te wonen voor studenten. Een voormalig kantorenpark werd getransformeerd tot studentencampus met 914 appartementen. Een jaar later werd de campus nog eens uitgebreid met 78 appartementen.

Duurzame keuzes

Onze verantwoordelijkheid ten aanzien van het klimaat nemen wij serieus. We denken dan ook graag met de opdrachtgever mee over hoe we duurzaam kunnen renoveren.

In elk complex schilderen we de lifthallen en de deuren in de gangen. De verf die we gebruiken voor de eindafwerking heeft het milieuvriendelijke DUBOkeur certificaat. Daarnaast vernieuwen we het tapijt in de gangen. We adviseerden de klant te kiezen voor tapijttegels die 100% recyclebaar zijn en het cradle to cradle certificaat hebben.

Trots op zichtbaar resultaat

Uitvoerder John Reedijk: “Wat ik zo leuk vind aan dit project? Dat we de complexen van binnen weer mooi mogen maken. En dat het resultaat duidelijk zichtbaar is. Na een dag zie je al wat wij gedaan hebben. Als je dan van de huurders en de klant hoort dat we de ruimtes netjes opgeknapt hebben, dan geeft dat veel energie!”

Communicatie met bewoners

Ervaring leert dat het voor bewoners altijd impact heeft, wanneer we in of rondom hun appartement aan de slag gaan. Om hen zo goed mogelijk op de hoogte te stellen, zochten we al vroeg contact. Omdat er in de gebouwen veel internationale mensen wonen, kozen we voor bewonersbrieven in het Nederlands en in het Engels. We legden de werkzaamheden uit, namen de bewoners stap voor stap mee en zorgden voor een duidelijk aanspreekpunt.

Begin 2024 renoveren we complex 1, 2 en 3. Aan het eind van dit jaar en begin 2025 gaan we aan de slag met complex 4 en 5.