‘Mijn werkdag bij Rendon is altijd een uitdaging’

In gesprek met… Wesley

De tijd vliegt! Elf jaar geleden begon Wesley Heezen als uitvoerder bij Rendon. De eerste zes jaar bij Rendon Arkel, daarna in Voorburg. Wat maakt het werken bij Rendon voor hem zo leuk?

“Geen dag is hetzelfde als uitvoerder bij Rendon. In Rotterdam renoveren we op dit moment een winkelpand en in Hoogvliet bouwen we een datacentrale. In Den Haag ben ik verantwoordelijk voor een brandveiligheidsproject en in Leiden renoveren we gevels. Die variatie in project en locatie maakt mijn werk dynamisch en er is altijd een uitdaging.”

Meewerken om de uitvoerende collega’s te begrijpen

“Elf jaar geleden begon ik bij Rendon Arkel als assistent-uitvoerder. In het begin timmerde ik zelf mee met de timmermannen. Ik vind het belangrijk om te weten waar ze het over hebben als ik ze aanstuur.”

In de schoolbanken zitten was niks voor mij

“Bovendien had ik al ervaring als timmerman. Na de middelbare school volgde ik de timmeropleiding. Daarna rondde ik de mbo niveau 4 opleiding Bouwkunde af. Ik dacht nog verder te willen studeren en startte met de hbo-opleiding Bouwkunde. Maar al snel kwam ik erachter dat al die theorie toch niks voor mij is.”

Van beton terug naar de bouw

“Bij Rendon kon ik werken en leren. Van assistent-uitvoerder groeide ik naar uitvoerder. Ik mocht grotere projecten draaien. Deze waren vooral gericht op betonrenovatie, omdat Rendon Arkel hierin gespecialiseerd is. Maar eigenlijk wilde ik me juist meer op de bouwkundige projecten focussen. Simpelweg omdat mijn achtergrond in de bouw lag.”

De sfeer op het werk is goed

“In Voorburg hadden ze meer bouwkundige projecten. Toen er op die locatie ruimte was voor een uitvoerder, greep ik deze kans met beide handen aan. En daar heb ik absoluut geen spijt van. In Voorburg werk ik in een fijn team met leuke collega’s. De sfeer op de werkvloer is goed, informeel. Er wordt hard gewerkt maar er wordt ook veel gelachen.”

Ambities?

“Wat mijn ambities zijn? Een paar keer vroeg mijn leidinggevende of ik projectleider wilde worden. Ik vind het fijn dat ze meedenken over mijn ontwikkelmogelijkheden. Toch zei ik op zo’n moment: ‘Nu niet.’ Als projectleider ben je vaker op kantoor en nauwelijks buiten. En die combinatie van op de bouw zijn en thuis of op kantoor werken, vind ik op dit moment juist leuk. Ik heb het bij Rendon enorm naar mijn zin.”

Op zoek naar een nieuwe uitdaging waar geen werkdag hetzelfde is? Eentje waar je veel vrijheid krijgt omdat de werkgever vertrouwt op jouw vakmanschap? Bekijk dan eens de vacatures op www.rendon.nl/vacatures. Of neem contact op met ons: hrm@rendon.nl.