‘Bij Rendon is geen dag hetzelfde’

In gesprek met… Shané

“Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? De dynamiek.” Shané Strydom groeide op in Zuid-Afrika, maar werkt nu al een aantal jaar met erg veel plezier als business controller bij Rendon. Dit is haar verhaal.

“Nadat ik mijn studie HR/Finance in Zuid-Afrika afrondde, wilde ik iets nieuws doen. Ik ging aan de slag als au pair in Nederland. Daar kwam ik bij een familie terecht waar ik al snel een hechte band mee opbouwde. Bij hen wilde ik langer blijven wonen.

In Nederland studeerde ik verder en startte ik de Master Business and Administration in Den Haag. Tijdens de laatste periode op de universiteit kregen we een opdracht vanuit Rendon. Zij vroegen aan ons hoe we het bedrijf meer eco friendly konden maken. Samen met mijn projectgroep pakten we dit op.”

Kennismaken met Rendon

“Tijdens dit project leerde ik Rendon steeds beter kennen. De organisatie interesseerde mij. Naar mijn idee waren zij voorloper qua technologieën en processen ten opzichte van andere bedrijven die ik kende. Daardoor zag ik veel groeimogelijkheden voor mijzelf.”

‘Hij inspireerde me om meer te leren over de bouw’

“Zelf ben ik erg nieuwsgierig. Ik weet nog dat we de directeur van Rendon wat vragen mochten stellen over het bedrijf. Zijn manier van praten en vragen beantwoorden, inspireerde me om meer te leren over de bouw. Deze sector was nieuw voor mij. Het werken in een mannenwereld sprak me ook erg aan. Hard werken, maar ook ruimte voor een grapje.”

Solliciteren

“Nadat we het project goed afgerond hadden, besloot ik dan ook de stoute schoenen aan te trekken. Ik stuurde de directeur een mail met daarin mijn cv en met de vraag of ze een baan voor me hadden. Al snel mocht ik op gesprek komen. In eerste instantie lag de focus tijdens de gesprekken op een rol binnen business development. Maar al gauw kwamen we erachter dat de afdeling Finance beter bij me paste.”

‘Ze staan ervoor open wanneer je met nieuwe ideeën komt’

Aan de slag als business controller

“In augustus 2021 startte ik als eerste internationale medewerker bij Rendon in de rol van business controller. Eerst was ik de rechterhand van de financieel directeur. Nu pak ik veel taken van haar zelfstandig op. Wat ik zo leuk vind aan mijn werk? De dynamiek. Geen dag is hetzelfde in mijn rol. Naast mijn huidige werkzaamheden denk ik graag mee over hoe je processen beter kunt uitvoeren. Ik merk dat ze ervoor open staan wanneer je met nieuwe ideeën komt. Zo kwam ik een tijdje geleden met het idee om op een efficiëntere manier uren in te boeken. Ik pitchte dit en mocht deze manier van werken in gang zetten.”

‘Er is hier altijd ruimte om te praten over mijn ambities’

Groeimogelijkheden

“Bij Rendon is er altijd ruimte om te praten over mijn ambities. Mijn leidinggevende denkt graag met me mee over wat bij me past en wat ik leuk vind om te doen. Nu wil ik als business controller eerst alles leren over deze rol en over finance.”

Werk jij ook graag in een groeiende organisatie waar geen dag hetzelfde is? Bij Rendon zoeken we nog nieuwe collega’s. Bekijk de vacatures op de website of neem contact op met onze HR-Adviseur: hrm@rendon.nl.