‘Bij Rendon werd ik warm ontvangen’

In gesprek met Nick Wit, betonwerker.

Terwijl je het bonzen van regendruppels op het dak van de keet hoort en het geroezemoes van collega’s die pauzeren, deelt onze betonwerker Nick Wit zijn verhaal. Hij vertelt over zijn passie voor betonrenovatie en over zijn eerste jaar bij Rendon.

“Ik werd erg warm ontvangen door mijn collega’s. Vanaf dag één voelde ik me onderdeel van het betonteam”, vertelt Nick Wit. Een jaar geleden begon de betonwerker bij Rendon.

‘Het geeft me een kick als ik samen met mijn team voor mooie resultaten kan zorgen’

Samen werken naar mooie resultaten

31 jaar geleden maakte Nick Wit voor het eerst kennis met de betonwereld. “Het vak sprak me direct aan”, vertelt Nick. Waardoor dat kwam? “Het was een gevoel. Ik ben geen babbelaar en hou van hard werken. Het geeft me een kick als ik samen met mijn team voor mooie resultaten kan zorgen.”

Gave projecten

Nick spreekt met enthousiasme over projecten in Rotterdam, Breda en Middelburg. Hier was hij samen met collega’s onder meer verantwoordelijk voor het opruwen, primen en coaten van vloeren. “Als ik de hele dag bezig ben geweest en plotseling denk: ‘Oh, ik moet gaan opruimen, want de dag is al voorbij!’ Dan heb ik een goede werkdag gehad. En dat heb ik gelukkig erg vaak!”

Het gaafste om te doen

Vloeren aanbrengen vindt de specialist het leukste om te doen. “Bij heel veel betonreparatiewerkzaamheden zie je nauwelijks resultaat. Maar bij het herstellen van vloeren wel. Dat vind ik mooi.”

‘Ik hoop dat ik als betonwerker nog jarenlang bij Rendon kan werken’

Doen waar hij goed in is

Wat Nick zijn ambities zijn? “Toen ik hier net begon, vroegen ze of ik een leidinggevende rol ambieerde. Maar dat is niet zo. Ik hoop dat ik als betonwerker nog jarenlang bij Rendon kan werken.” Want met 53 jaar op de teller, lijkt Nick nog lang niet klaar te zijn met dat wat hij het liefste doet: betonrenovatie.

Benieuwd naar de mogelijkheden om ons betonteam te versterken? Maak dan eens kennis met ons! Neem contact op met ons: hrm@rendon.nl.