‘Bij Rendon krijg ik veel vrijheid’

In gesprek met… Hein

Het schildersvak werd er bij Hein van den Berk met de paplepel ingegoten. Zijn vader had een eigen schildersbedrijf. Als tiener ging Hein vaak met hem mee naar projecten. Nu – vijftig jaar later – werkt Hein al bijna 30 jaar bij Rendon. “Ik ben nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan.” Dit is zijn verhaal.

“Wat ik zo mooi vind aan het schildersvak? Als je schildert, zie je altijd resultaat. Of je nu een wand schildert, houtrot herstelt of glas vervangt. En als klanten vervolgens blij zijn met dat resultaat, dan geeft me dat veel energie. Een mooier compliment dan dat kan ik niet krijgen.”

Als kind ging ik mee naar klussen

“Schilderen is niet alleen mijn werk, maar ook mijn hobby. Het werd er bij mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was schilder en had een eigen schildersbedrijf. Als kind – ik was een jaar of tien – ging ik vaak met hem mee naar klussen. Ons pa liet me dan makkelijke werkzaamheden doen, zoals kasten texen. Later was het vanzelfsprekend dat ik in zijn bedrijf kwam werken.”

Ik zorgde dat de schilders vooruit konden

“Toen mijn vader bijna dertig jaar geleden besloot te stoppen met zijn bedrijf, kwam ik via via bij Rendon terecht. Hier begon ik als teamleider/schilder. Ik was verantwoordelijk voor een goed verloop van de projecten. Ik stuurde vier, vijf en soms wel tien man aan. Op projecten zorgde ik dat schilders aan de slag konden en dat ze voldoende materialen hadden om mee te werken.”

‘Wat ik altijd mooi vind om te doen, is een gebouw dat niet meer in goede staat is weer mooi maken’

Switchen?

“25 jaar vervulde ik de leidinggevende rol met veel plezier. Doordat ik op verschillende projecten stond, was het werk erg afwisselend. Maar op ten duur wilde ik die grote verantwoordelijkheid voor een project niet meer hebben. Wat ik wel altijd mooi vond om te doen, is een gebouw dat niet meer in goede staat is weer mooi maken. Dit besprak ik met mijn leidinggevende. We keken naar wat ik het leukste vind om te doen.

Allround schilder

“En nu doe ik vooral servicewerk, zoals wij dat noemen. Dan gaat het meer om allround schilderwerk. Ik behang, kit, zet glas en stuuk. En als timmermannen geen tijd hebben om een deur af te zagen of een slot erin te zetten? Dan vragen ze of ik dat wil doen.”

‘Door die aanpassing is mijn werk minder stressvol’

Veel vrijheid krijgen

“Dankzij mijn nieuwe rol is mijn werk minder stressvol. En doordat ik nu een solistische rol heb, hoef ik met minder mensen rekening te houden; bij Rendon krijg ik veel vrijheid om zelf mijn uren in te delen en om mijn materialen te regelen. Dat vind ik erg fijn.”

Werken tot mijn pensioen

“Afgelopen jaar werd ik 60. Daardoor kon ik meedoen met een regeling waarbij ik vier dagen werk in plaats van vijf. Dat doe ik nu en dat bevalt me erg goed. Door deze verandering en de aanpassing qua werkzaamheden weet ik zeker dat ik mijn werk tot mijn pensioen kan doen!”

Op zoek naar een werkgever die samen met je blijft kijken naar waar jouw ambitie ligt? Maak dan eens kennis met ons! Mail onze HR-adviseur: hrm@rendon.nl. Hopelijk spreken we elkaar snel!